Slovensko mladinsko gledališče tudi v poletnih mesecih žanje uspehe

Avtor: SMG

17. 7. se je nova mednarodna uspešnica našega gledališča Zločin in kazen, ki jo je po romanu Dostojevskega v prevodu Marjana Poljanca priredil in zrežiral Diego de Brea, predstavila na črnogorskem festivalu Grad Teatar Budva.


foto Žiga Koritnik

Občinstvo je predstavo nagradilo z »večminutnimi ovacijami«, kakor piše črnogorski dnevnik Pobjeda, in nadaljuje: »Fantastični ansambel ljubljanskega gledališča, ene najbolj reprezentativnih gledaliških hiš v regiji, je tudi tokrat navdušil budvansko občinstvo, ponudil magistralno igro in 'učno uro igralskih bravur'.« Podobno navdušen je tudi Nezavisni dnevnik Vijesti, ki Zločin in kazen SMG označuje za »eno najboljših inscenacij kultnega romana svetovne književnosti, kar jih je bilo v zadnjih dvajsetih letih narejenih v teh prostorih«.

Povezava do kritike v dnevniku Pobjeda

foto Žiga Koritnik

Z Zločinom in kaznijo se bomo danes, 22. 7., predstavili tudi na čedajskem festivalu Mittelfest, kjer se bo postavil ob bok Idiotu velikega maga litovskega gledališča Ejmuntasa Nekrošiusa. Predstavo bomo odigrali v evokativni notranjščini cerkve Santa Maria dei Battuti, kjer je skoraj natanko pred letom dni doživela premiero tudi koprodukcija SMG in Mittelfesta, Nižina neba v režiji Jerneja Lorencija.

Mednarodni festival Mittelfest bo tokrat potekal med 17. in 25. julijem, ko bo v Čedadu, Vidmu in prvič tudi stari Gorici občinstvu na voljo široka paleta gledaliških, glasbenih in lutkovnih dogodkov.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/slovensko-mladinsko-gledali%C5%A1%C4%8De-tudi-v-poletnih-mesecih-%C5%BEanje-uspehe