Kako postati dober tat

Avtor: Emanat

Emanat vabi na tehnoburleskno delavnico, ki jo bodo vodili ustvarjalci večerne tehnoburleske Tatovi podob Feminalz. Delavnica bo potekala 15. in 16. maja 2021 v Galeriji Račka v Celju, prijavite pa se lahko do 14. maja na naslov info@emanat.si.


Foto: Nada Žgank

Emanatova tehnoburleska Tatovi podob, zasnovana kot telesna raziskava "ljudem" bližjih (pop) umetniških oblik, ki se sprehaja skozi zabavo in kritiko, satiro in tragedijo, glasbo in ples, feminizem in slači-užitek, vabi na na tehnoburleskno delavnico, na kateri se bo ustvarjalo kratke odrske intervencije.

Izberete si lahko lik, (slavno) osebo, zgodbo; naredite solo performans, se preoblečete, zaplešete, poveste, ste tisto, kar si želite, izberite si svoj vprašljivi izvirnik. Na delavnici se bo ponavljalo, preizkušalo, preobračalo in parodiralo idejo originala.

Delavnico bodo vodili člani in članice kolektiva Feminalz, ki že od leta 2013 ustvarja neponovljive večere tehnoburleske Tatovi podob.

Če vam torej petje, ples, klovning, burleska, post queer kabaret in šegavo sprevračanje aktualnih sodobnih fenomenov niso tuji, če želite vsem pokazati imitacijo svojega najljubšega zvezdnika/ce, če se ne jemljete preveč resno in če obožujete disko reference, se prijavite!

Delavnica bo potekala v soboto, 15. in nedeljo, 16. maja 2021, med 10.00 ter 17.00, v Galeriji Račka, na Gosposki ulici 3, v Celju.

Število mest na delavnici je omejeno. Prijave s kratko biografijo in opisom ideje za tehnoburleskno točko, ki bi jo želeli na delavnici razvijati, pošljite na info@emanat.si do 14. maja 2021. Prijavo lahko opremite s fotografijo, kratkim videom ali drugo obliko predstavitve.

Cena delavnice je 20 EUR. Kotizacijo lahko poravnate v Galeriji sodobne umetnosti (Trg celjskih knezov 8) v delovnem času galerije ali z nakazilom preko TRR. Več informacij glede plačila: centersodobnihumetnosti@celje.si


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/kako-postati-dober-tat