Slovenski gledališki založniki na Sejmu s kavča

Avtor: SiGledal, Sejem s kavča

Med 22. in 25. aprilom bo na spletu potekal knjižni sejem, na katerem bodo sodelovali tudi gledališki založniki.


Foto: Arhiv SLOGI

Ob svetovnem dnevu knjige bo med 22. in 25. aprilom vrata za štiri dni odprl Sejem s kavča (sejemskavca.si), skupna spletna knjigarna, v kateri bo več kot 50 slovenskih založnikov po ugodnih sejemskih cenah ponudilo več kot 500 skrbno izbranih knjig. Preprost nakup bo omogočala začasna sejemska spletna trgovina s skupno košarico in enotnim odpošiljanjem.

Če bo le mogoče, bo sejem knjig v Ljubljani zaživel tudi v živo, o čemer bodo obveščali naknadno.

Sejemski stik: Sejemske telefonske številke sodelujočih založnikov bodo vsak dan med 12.00 in 17.00 na voljo za svetovanja pri nakupu knjig, vprašanja, morebitne predloge in klepet v živo. Klepet bo mogoč tudi v spletni trgovini.  

Podpisovanje in zavijanje knjig: Posebno pozornost bomo posvetili tudi zavijanju knjig in zapisovanju posvetil. 

Osebni prevzemi: Sejem bo v Ljubljani vse sejemske dni vabil tudi k osebnemu prevzemu knjig. Urnik za osebne prevzeme na Vodnikovi domačiji Šiška: ČET–NED (12.00–17.00)
Dostava s kolesi + Wolt: V nedeljo bodo knjige po Ljubljani dostavljali tudi s kolesi. Manjši izbor 30 sejemskih knjig bo v sejemskih dneh na voljo tudi prek Wolta.

Na sejmu s knjižno ponudbo sodeluje tudi Slovenski gledališki inštitut, ki je del mreže Slovenski gledališki založniki. Za vas so pripravili poseben izbor knjig s sejemskimi popusti.

Na sejmu sodeluje tudi založba Knjižnica MGL. Izbirate lahko med knjigami Iva Svetine, Edija Majarona, Tine Kolenik, Nenada Jelesijevića, Svetlane Slapšak, Ivana Medenice, Florence Dupont, Mete Hočevar in Alaina Badiouja. Vabijo vas, da pobrskate po priloženem seznamu in ceniku knjig iz hišne zbirke Knjižnica MGL. Knjige lahko kupite s sejemskim popustom, v času trajanja sejma vam ob nakupu dveh knjig tretjo podarijo!

Zavod Maska bo na sejmu sodeloval z 10 izbranimi knjižnimi deli, med njimi bosta tudi zadnji izdaji – Učinki odtujitve Branislava Jakovljevića in Kapitalistični realizem Marka Fisherja.

Založniška dejavnost zavoda Emanat je namenjena izdajanju domačih in prevodnih del s področij, prepletenih s plesom. Tokratni izbor naslovov odpira teme, ki izvirajo iz tovrstnega prepleta področij, hkrati pa je zavezan k aktualni artikulaciji vsebin in elementov, ključnih za razvoj in obstoj umetnosti plesa, ter k odpiranju vprašanj za nadaljnjo rast polja. Med njimi najdete tudi dela Blandine Calais-Germain, Johna Bergerja, Mihaila Mihajloviča Bahtina in Mabel E. Todd.

Festival Borštnikovo srečanje ob programskih publikacijah od leta 2018 izdaja edicijo Borštnikov prstan, občasno pa pripravijo tudi posebne knjižne izdaje. Zbirka Borštnikov prstan je posvečena poglobljeni predstavitvi prejemnic in prejemnikov najpomembnejše slovenske nagrade za igralsko ustvarjalnost – Borštnikovega prstana. Na sejmu lahko kupite knjige, posvečene Marinki ŠternJanezu Škofu in Saši Pavček.

KUD AAC Zrakogled poleg drugih izdaj v svoj program vključuje tudi vrhunsko izvirno in prevodno dramatiko, na sejmu je dostopno tudi delo me slišiš? Simone Semenič.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/slovenski-gledaliski-zalozniki-na-sejmu-s-kavca