Gledališče Koper s spletno premiero Rdeče kapice

Avtor: STA

Gledališče Koper bo danes ob 11. uri na svojem YouTube kanalu uprizorilo premiero plesne pravljice Rdeča kapica po motivih bratov Grimm. Klasična pravljica o deklici z rdečo kapico ob glasbi skladatelja Mirka Vuksanovića in v interpretaciji koreografa Siniše Bukinca dobi prijaznejšo, celo komično podobo.


Foto: Pixabay

Volk, ki po bližnjici prehiti Rdečo kapico, sicer požre babico, a prizanese Rdeči kapici. Prizanešeno pa je tudi volku, saj mu lovec trebuha ne napolni s kamenjem, zaradi česar volk svoje bridke smrti ne dočaka na dnu vodnjaka, temveč omotičen zaradi babičinih pesti odtava še globlje v gozd, od koder se nikoli več ne vrne, so ob tokratni premieri zapisal v koprskem gledališču.

Libretist predstave je dramaturg Gledališča Koper Miha Trefalt. Za scensko podobo je poskrbel Antonio Lobo, ki s koprskimi gledališčniki sodeluje kot grafični oblikovalec in ilustrator.

Po Žabjem kralju gre za drugo spletno plesno pravljico Gledališča Koper v zadnjem obdobju. Obe sta nastali v koprodukciji z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti, Kosovelovim domom Sežana in Art dance studiem Portorož.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/gledalisce-koper-s-spletno-premiero-rdece-kapice