Kobal se po umiku iz javnosti vrača v enkratni predstavi z liki TV Popra

Avtor: STA

Na strani Optimisti.si bo danes ob 20.30 samo enkrat na ogled spletna predstava Radio Poper: Vrnitev izbrisanih. Spletna zabava z Borisom Kobalom, Borisom Devetakom in liki TV Poper po napovedih organizatorjev dogodka prinaša tudi Kobalovo spoved pri duhovniku Valentinu Senici. Kobal se je namreč umaknil javnosti po škandalu s plagiatom.


Foto: Aljaž Malovrh

"Liki, ki so pred mnogimi leti osvajali televizijske gledalce, bodo tokrat malo za šalo malo za hec zaživeli še na internetu, v še eni ekskluzivni predstavi. Boris K. in Boris D. bosta preko novic, songov in skečev obravnavala aktualne, politične in kulturne teme," navajajo na Optimisti.si.

Predstavo Radio Poper bo skušal na vse načine bojkotirati župnik Senica, ki napoveduje oster protest v živo na dan predstave. V njej bo ob Triu Osminka nastopila tudi psička Mimi', ki bo pomagala gledalcem razrešiti nagradne uganke.

Zvezdnika predstave sta pred dvema desetletjema sodelovala v satirični oddaji TV Poper, za trenutni skupni projekt pa podajata vsak svoj razlog. "Moje skromno mnenje: prvič, ker je Kobal v hudi finančni krizi in drugič, ker sem osebno v hudi intelektualni krizi," organizatorji navajajo Devetaka. Kot pravi, sta se predstave lotila z motom: "Bolje pasti v malvazijo kot v depresijo."

Soimenjak Kobal pa dodaja: "Že celo življenje vzdržujem Devetakovo družino potem, ko je kolega zapadel v začaran krog alkoholizma, iger na srečo, dam svobodnih nazorov, prepovedanih substanc in tudi orožja. Otrokom vsak dan nosim kruh, tu pa tam dobijo tudi kak kos sira, predvsem pa sem zaradi teh razmer prisiljen delati, čeprav sem že v penziji."

Boris Devetak v oddaji TV Poper in predstavi RA Poper najraje igra samega sebe, nastopa pod psevdonimom Boris Debedak in se pogosto šali na svoj račun. V Popru je od začetka, v ekipi pa deluje kot redaktor, igralec, pisec songov in scenarist.

Boris Kobal je gledalcem TV Popra zlezel pod kožo predvsem z vlogami pesnika Cirila Zlobca, političnega komentatorja Justinčiča (parodija Jurija Gustinčiča) in razvratnega duhovnika Valentina Senice.

TV Poper je bila slovenska satirična oddaja na kanalu TV Koper-Capodistria. V njej so med drugimi sodelovali tudi Sergej Verč, Gojmir Lešnjak Gojc, Igor Malalan in Nataša Tič-Ralijan.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/kobal-se-po-umiku-iz-javnosti-vraca-v-enkratni-predstavi-z-liki-tv-popra