MGL in MKL združila moči za cikel pogovorov med odrom in literaturo

Avtor: STA

Mestno gledališče ljubljansko (MGL) je v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana (MKL) zasnovalo nov projekt MGL v MKL: Med odrom in literaturo. Cilj cikla pogovorov je občinstvu približati vrednost in razumevanje umetnosti, predvsem gledališča in literature. Gost današnjega prvega spletnega srečanja bo dramatik in režiser Nejc Gazvoda.


S projektom, namenjenemu odraslim in starejšim, želijo njegovi snovalci predstaviti povezavo obeh svetov - knjižnice in gledališča, ki ju družijo isti cilji in vrednote o vzgoji in opolnomočenju bralcev oziroma občinstva za kritični in poglobljen razmislek o času in prostoru.

Pogovori v sklopu projekta bodo potekali enkrat na mesec v knjižnici Otona Župančiča. Zaradi trenutnih razmer bo občinstvo dogodek lahko spremljalo preko spleta, na družbenih kanalih MKL in MGL. Vnaprej določenih gostov ni. Organizatorji jih izbirajo glede na aktualnost razmer, so sporočili iz MGL.

Kot prvega bodo danes gostili Nejca Gazvoda, pogovor z njim bo vodila novinarka Ksenija Horvat. Gazvoda je z MGL sodeloval že večkrat, trikrat kot pisec in dvakrat kot režiser. Na velikem odru je leta 2018 režiral uspešnico, družinsko dramo Tih vdih, za katero je prejel Grumovo nagrado za najboljše izvirno dramsko besedilo in Borštnikovo nagrado. V vlogi avtorja in režiserja se je ponovno dokazal v letošnji sezoni z romantično dramo Jazz, ki jo je po naročilu umetniške vodje MGL Barbare Hieng Samobor napisal z mislijo na igralca Ajdo Smrekar in Sebastiana Cavazzo.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/mgl-in-mkl-zdruzila-moci-za-cikel-pogovorov-med-odrom-in-literaturo