MGL v MKL: med odrom in literaturo

Avtor: MGL

V Knjižnici Otona Župančiča bo potekal cikel pogovorov v sklopu novega projekta MGL v MKL: med odrom in literaturo, prvi gost pa bo Grumov nagrajenec in prejemnik Borštnikove nagrade Nejc Gazvoda.


Foto: Arhiv MKL

Mestna knjižnica Ljubljana in Mestno gledališče ljubljansko sta v letošnjem letu zasnovala nov skupni projekt MGL v MKL: med odrom in literaturo, cikel pogovorov, ki bodo potekali v Knjižnici Otona Župančiča. Oba svetova – knjižnico in gledališče – družijo isti cilji in vrednote o vzgoji in opolnomočenju bralcev oz. občinstva za kritični in poglobljen razmislek o času in prostoru, saj oboji želijo občinstvu približati vrednost in razumevanje umetnosti (predvsem gledališča in literature).

Prvi gost, ki združuje najboljše iz obeh svetov, bo Nejc Gazvoda, dramatik in režiser, ki je z MGL sodeloval že večkrat, trikrat kot pisec in dvakrat kot režiser. Nazadnje je leta 2018 na Velikem odru režiral uspešnico, družinsko dramo Tih vdih, za katero je leta 2019 prejel Grumovo nagrado za najboljše izvirno dramsko besedilo in Borštnikovo nagrado. Občinstvu Mestnega gledališča ljubljanskega se je v letošnji sezoni ponovno dokazal v vlogi avtorja in režiserja, tokrat romantične drame Jazz, ki jo je po naročilu umetniške vodje MGL Barbare Hieng Samobor napisal z mislijo na oba igralca, Ajdo Smrekar in Sebastiana Cavazzo.

Pogovor z Nejcem Gazvodo bo v torek, 13. aprila, ob 18. uri, vodila ga bo Ksenija Horvat. Zaradi trenutnih epidemioloških razmer si boste pogovor lahko ogledali prek spleta, na družbenih kanalih MKL in MGL.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/mgl-v-mkl-med-odrom-in-literaturo