Kritiška platforma sodobnega lutkarstva

Avtor: LGL

Zaživela je nova spletna stran Kritiška platforma sodobnega lutkarstva, ki je del istoimenskega mednarodnega projekta Ustvarjalne Evrope, ki ga vodi Lutkovno gledališče Ljubljana, pri projektu pa sodelujejo partnerji s Hrvaške (Akademija za umetnost in kulturo v Osijeku), iz Litve (Vilensko gledališče “Lėlė“) in s Škotske (Puppet Animation Scotland).


Foto: Arhiv Lutkovno gledališče Ljubljana

Kritiška platforma sodobnega lutkarstva naj bi postala osrednja spletna baza lutkovnih vsebin in referenčna točka refleksije sodobnega lutkarstva. Deluje tako na nacionalni kot na mednarodni ravni; sestavljajo jo slovenska, škotska, litvanska, hrvaška in mednarodna platforma. Povezuje različna lutkovna gledališča, skupine in teoretike.

Kritika je pomemben element v razumevanju sodobne lutkovne umetnosti in nujen del javnega diskurza. Na spletni platformi bodo dostopne mednarodne refleksije in teatrološke analize s področja sodobne lutkovne umetnosti. Spodbujali bomo kroženje razprav med teorijo in prakso ter z izmenjavo znanja, kritik, člankov in delavnic povečali mednarodno mobilnost kulturnih izvajalcev, dejavnih na področju lutkovne refleksije.

Povezava na platformo: https://www.contemppuppetry.eu/si/

Lepo vabljeni k spremljanju!


Mednarodno uredništvo: Ieva Raudeliūnaitė
Slovensko uredništvo: Tjaša Bertoncelj
Kontakt: slovenia@contemppuppetry.eu


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/kritiska-platforma-sodobnega-lutkarstva