Igralci Prešernovega gledališča bodo s spletno publiko delili svojo najljubšo poezijo

Avtor: STA

Prešernovo gledališče Kranj je novembra lani začelo spletni projekt Čas za poezijo. Po interpretaciji pesmi Srečka Kosovela in Franceta Prešerna bodo gledališki igralci projekt nadaljevali z interpretacijo njim najljubše poezije. Pesmi bodo z gledalci prek spletnih omrežij delili dvakrat tedensko, začeli pa bodo ta četrtek.


Kot so sporočili iz Prešernovega gledališča, so obiskovalci njihovih spletnih omrežij projekt Čas za poezijo sprejeli s hvaležnostjo in navdušenjem ter jim sporočali, kako jim poezija tudi v teh, za kulturo težkih časih, pomaga ohranjati stik z lepoto umetniške besede. Zato so se odločili, da posnamejo še en sklop interpretacij poezije.

Projekt Čas za poezijo je med zaprtjem gledaliških dvoran ljubiteljem umetnosti ponujal pobeg v svet poezije najprej s Kosovelovimi pesmimi. V dveh mesecih je nastala zbirka 24 unikatnih interpretacij njegovih pesmi po izboru igralcev kranjskega gledališkega ansambla. Februarja so projekt nadaljevali še z 18 interpretacijami Prešernove poezije.

Sedaj prihaja tretji cikel, in sicer Čas za poezijo: Izbrano. Tokrat bodo igralci Vesna Jevnikar, Doroteja Nadrah, Darja Reichman, Miha Rodman, Vesna Pernarčič, Vesna Slapar, Blaž Setnikar, Aljoša Ternovšek in Borut Veselko interpretirali svojo najljubšo poezijo.

Pesmi, ki jih bodo izbrali, bodo po spletnih omrežjih gledališča delili dvakrat tedensko, predvidoma vsak torek in četrtek. Začeli bodo ta četrtek z interpretacijo pesmi Saše Pavček Poljub zapisan.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/igralci-presernovega-gledalisca-bodo-s-spletno-publiko-delili-svojo-najljubso-poezijo