Puccinijev festival

Avtor: STA

Na Puccinijevem festivalu v toskanskem mestu Torre del Lago bodo zaznamovali 100. obletnico krstne izvedbe Puccinijeve opere Dekle z zahoda (La fanciulla del West).


Torre del Lago

Na festivalu, ki se bo začel danes, jo bodo drevi izvedli v različici, v kakršni so jo prvič odigrali 10. decembra leta 1910 v newyorški Metropolitanski operi z Arturom Toscaninijem.

Novo operno produkcijo omenjene Puccinijeve opere je prevzela ravnateljica Nemške opere v Berlinu Kirsten Harms. Scenograf je bil kipar Franco Adami. V vlogi Minnie bo nastopila sopranistka Daniela Dessi, Dick bo tenorist Fabio Armiliato. Dekle z zahoda bodo ponovili še 23. julija in 7. avgusta.

Puccinijev festival v Torre del Lagu - letos bo trajal do 22. avgusta - šteje za eno najpriljubljenejših kulturnih prireditev v Toskani, sicer pa je v svetu edini, ki neguje glasbo skladatelja Giacoma Puccinija. Vsako leto julija in avgusta so operne predstave v krajih, ki so Pucciniju dajali navdih za komponiranje.

Puccinijev
festival so utemeljili leta 1930. Na njem vsako leto sodelujejo visoko kakovostni poustvarjalci, ki pritegnejo na tisoče poslušalcev.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/puccinijev-festival