Vabilo k prijavi na javni razpis Pan-Adria

Avtor: Zavod EN-KNAP / CK Španski borci

Pan-Adria, partnerska mreža uprizoritvenih odrov iz regije, že tretje leto zapored objavlja javni razpis, s katerim h koprodukcijskemu sodelovanju vabi umetnike s področja sodobnega plesa.


Foto: Arhiv CK Španski borci

Regionalna mreža Pan-Adria je koprodukcijski format partnerskih odrov iz regije med Jadranom, Alpami in Panonsko nižino, ki je bila na pobudo Zavoda EN-KNAP ustanovljena leta 2019. Njen namen je okrepiti sodelovanje med vključenimi organizacijami, izboljšati pogoje za ustvarjanje in predstavitev novih del uveljavljenih ustvarjalcev ter prispevati k večji prepoznavnost sodobnega plesa v regiji.

Vsako leto komisija, sestavljena iz članov partnerskih organizacij, izbere enega od prijavljenih projektnih predlogov, ki ga kot koprodukcijo pripeljejo do premiere in ponovitev na vseh sedmih partnerskih odrih.

Prvo izbrano delo, ki je leta 2019 nastalo znotraj mreže Pan-Adria, je bil Free Standing ustvarjalne ekipe, ki so jo tvorili Maša Kagao Knez, Kaja Lin Avguštin, Joseph Nzobandora-Jose, Kany Obenga. Naslednje leto je sledila predstava Skupaj hrvaške avtorice Petre Hreščanec, ki je premierno uprizoritev doživela na prvi ediciji mednarodnega festivala sodobnega plesa VISAVÌ v Gorici (I).

Letos je v mrežo vključenih sedem prizorišč, razpis pa je odprt do 11. aprila 2021. Prijave se zbirajo na naslovu: katja.gabrijelcic@en-knap.com.

Partnerji mreže Pan-Adria so:
Zavod EN-KNAP (Center kulture Španski Borci) iz Ljubljane,
Slovensko narodno gledališče iz Nove Gorice,
Kulturno-umetniško društvo Moment iz Maribora,
Hrvatski kulturni dom na Sušaku iz Reke,
Zagrebački plesni center iz Zagreba,
Mediteranski plesni center iz Svetvinčenata
in
Artisti Associati iz Gorice

Izbor sedemčlanske komisije bo objavljen najkasneje do 23. Aprila 2021.

Celoten razpis je dostopen na povezavi: Javni razpis Pan-Adria


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/vabilo-k-prijavi-na-javni-razpis-pan-adria-1