Miyazakijevo Čudežno potovanje bo zaživelo na odru

Avtor: STA

Animirani film Čudežno potovanje z oskarjem nagrajenega animatorja Hayaoja Miyazakija bo doživel odrsko priredbo pod okriljem japonske družbe Toho. Scenarij in režijo bo podpisal tonyjev nagrajenec John Caird ob podpori slovitega japonskega studia animacije Ghibli. Premiera v Tokiu je napovedana za februar 2022.


Foto: Pixabay

Miyazakijev dolgoletni produkcijski partner Toshio Suzuki je dejal, da je obema všeč Cairdova ideja odrske priredbe in dodal, da mu zaupata ter se veselita produkcije. Caird pa je dejal, da je počaščen in navdušen, da bo ustvaril prvo odrsko priredbo Čudežnega potovanja. "Že dolgo verjamem, da je Hayao Miyazaki eden od genijev svetovnega filma in najpomembnejši predstavnik žanra animejev," je dodal.

Animirani film Čudežno potovanje je bil premierno prikazan leta 2001 in je postal globalni kulturni fenomen. V filmske blagajne je prinesel 355 milijonov ameriških dolarjev, s svojo priljubljenostjo pa je pripomogel tudi k večji mednarodni prepoznavnosti ročno narisanih japonskih animejev.

Podobno kot v drugih Miyazakijevih filmih je v ospredju zgodbe junakinja, pogumna in pametna 10-letna deklica po imenu Chihiro. S starši se preseli v novi dom, a družina se kmalu izgubi v skrivnostnem svetu fantastičnih duhov, ki mu kraljuje Yubaba. Ta starša deklice spremeni v prašiča. Chihiro mora skozi veliko drznih in nevarnih izzivov, da preživi v čudnem svetu in se na koncu vrne v resničnost.

Premiera produkcije bo februarja 2022 v Tokiu, kjer bo na sporedu še marca, nato pa bo sledila turneja predstave po Japonski, ki bo trajala do julija. Pri družbi Toho si želijo, da bi kasneje predstava gostovala tudi drugod po Aziji in Evropi.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/miyazakijevo-cudezno-potovanje-bo-zazivelo-na-odru