Pripovedovalski projekt Theatra Gigante z zgodbami Roka Vilčnika - rokgreja

Avtor: SiGledal

Enaintrideset pripovedovalcev bo v mednarodnem virtualnem projektu Teatra Gigante po zgledu Dekamerona Giovannija Boccaccia vse dni marca pripovedovalo zgodbe slovenskega dramatika Roka Vilčnika - rokgreja.


Virtualni projekt z naslovom Ena vesoljna pravljica na dan odžene zdravnika stran bo režirala Isabelle Kralj, gledališka ustvarjalka, plesalka in koreografinja slovenskih korenin, ki skupaj z Markom Andersonom že 33 let vodi gledališče Theater Gigante v ameriškem mestu Milwaukee v Wisconsinu.

Enaintrideset pravljic iz zbirke Vesoljne pravljice, ki jih je Rok Vilčnik izdal in likovno opremil leta 2003 pri založbi Grafiti studio v Mariboru, predstavlja ogrodje virtualnega pripovedovalsko-animacijsko-glasbenega projekta, zasnovanega po navdihu Dekamerona Giovannija Boccaccia. Pravljice se skozi humor dotikajo najglobljih človeških vprašanj o vesolju, njegovem nastanku in obstoju.

Pripovedovalo jih bo enaintrideset igralcev z vsega sveta – iz Milwaukeeja, Kalifornije, Kolorada, Čikaga, Bostona, Tajvana, Italije in Francije. Vizualno umetniško in produkcijsko oblikovanje je prispeval Justin Thomas, glasbo pa Franko Pahl in Little Bang Theory, ki jo ustvarja z igračami za otroke.

Theatre Gigante se je leta 2012 v Sloveniji predstavil s predstavo Druge tri sestre avtorjev Isabelle Kralj in Marka Andersona, v kateri je sodeloval tudi slovenski glasbenik Vlado Kreslin, leta 2019 pa so s predstavo Tarzan Roka Vilčnika gostovali na 49. Tednu slovenske drame v Kranju.

Vstopnico z enomesečnim dostopom za ogled vseh enaintrideset pravljic lahko kupite na spletni strani gigantefairytales.eventbrite.com.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/pripovedovalski-projekt-teatra-grande-z-zgodbami-roka-vilcnika-rokgreja