Nanine pesmi za balet izšle na USB ključu

Avtor: STA

Zbirka Nanine pesmi, ki jih je Frane Milčinski - Ježek napisal za vnukinjo Nano, je po knjižni obliki in glasbeno-plesni predstavi doživela izdajo na USB ključu. Pod naslovom Nanine pesmi za balet je izšla glasba, ki sta jo za predstavo v izvedbi SNG Maribor aranžirala Jani Hace in Matija Krečič.


Foto: Miran Waldhütter

Nanine pesmi so v knjižni obliki izšle leta 2018. Po njih je lani zaživela glasbeno-plesna predstava v režiji in koreografiji Valentine Turcu ter koprodukciji SNG Maribor in Cankarjevega doma.

Uprizoritev, v prvi vrsti namenjena mlajšemu občinstvu, je konec decembra doživela spletno premiero. Pesmi je interpretirala Nana Milčinski, glasbo za predstavo, ki je zdaj izšla na USB ključu, pa so ustvarili Anja Pavlin, Jan Medle, Peter Penko, Janez Dovč, Tomaž Okroglič Rous in Jani Hace. Aranžmaje podpisujeta Hace in Krečič. Glasbo so posneli Simfonični orkester SNG Maribor pod taktirko Simona Robinsona in Zbor Opere SNG Maribor z zborovodkinjo Zsuzso Budavari Novak.

Glasbena slikanica Nanine pesmi sicer predstavlja manj znano Ježkovo poezijo. "Nanine pesmi so pesmi, ki jih je napisal moj dedek, Frane Milčinski - Ježek o meni, zame in so nastajale od mojega rojstva do približno tretjega leta," v spremnem besedilu k uprizoritvi pojasnila Nana Milčinski.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/nanine-pesmi-za-balet-izsle-na-usb-kljucu