Na Arsu pravljična pripovedovanja v družbi igralcev LGL

Avtor: STA

Na 3. programu Radia Slovenija - programu Ars se je v torek pričel cikel pripovedovanj pravljic različnih svetovnih izročil v interpretaciji igralcev Lutkovnega gledališča Ljubljana (LGL). Kot prvi je pravljice pripovedoval igralec Rok Kunaver, do petka, vsakič ob 19. uri, pa bo mogoče prisluhniti Ajdi Toman, Zali Ani Štiglic in Alenki Tetičkovič.


Foto: Pixabay

V času, ko so vrata gledališč zaprta, so v LGL združili moči s programom Ars ter samostojno umetnico, pesnico, pisateljico in pripovedovalko Anjo Štefan ter pripravili pripovedovalski cikel Iz nekoč v danes.

V torek je prve štiri pravljice pripovedoval Rok Kunaver, danes ob 19. uri pa bo mogoče prisluhniti Ajdi Toman, ki bo predstavila "venček kratkih, drobnih, domačih pravljic" - Gozdna pojedina, Fižolčki, Oslova jajca in Zakaj smrt pobira vse od kraja.

V četrtek bo pravljice pripovedovala Zala Ana Štiglic, v petek pa Alenka Tetičkovič. Glasbena oprema oddaje je delo Tine Ogrin, sicer pa oddajo pripravlja Saška Rakef v sodelovanju z umetniško vodjo LGL Ajdo Rooss.

Živo pripovedovanje bo na sporedu radia Ars odslej od ponedeljka do petka, vsakič ob 19. uri. Spored za prihodnji teden bo znan naknadno.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/na-arsu-pravljicna-pripovedovanja-v-druzbi-igralcev-lgl