Ana Mraz Direkt z ul'ce na dom

Avtor: STA

V Gledališču Ane Monro so letos pripravili epidemiološkim razmeram prilagojeno izdajo festivala Ana Mraz, poimenovano Direkt z ul'ce. Tako od sobote do srede, vsak dan ob 18. uri, preko spletne platforme SIMS poulični festivalski duh prinašajo v domove. Danes bo na sporedu predstava Kufr band v izvedbi skupine Čupakabra.


Da bi ljubiteljem sodobne performativne ulične umetnosti omogočili stik z njo tudi, ko sta uporaba javnega prostora in dostop do njega zelo omejena, v Gledališču Ane Monro kot dodatno (dolgoročno) ponudbo razvijajo platformo za inovativen format večkanalnega spletnega prenosa živih dogodkov z imenom SIMS - sinhroni interaktivni multi stream. Ta "omogoča zorne kote, ki sicer niso dosegljivi, in tako ponuja edinstveno doživetje, ki v realnem svetu ni mogoče", piše v sporočilu za javnost.

Prav v sklopu platforme SIMS pri Ani Monro že od sobote ponujajo brezplačni program uličnega gledališča Direkt z ul'ce v sklopu zimskega festivala Ana Mraz. V soboto je bila na sporedu predstava Jakoba Berganta z naslovom Kosovc II - novo upanje, v nedeljo pa predstava Cvetlična rapsodija skupine Camerata Crostata.

Danes si bo ob 18. uri mogoče ogledati zabavno poučno pustolovščino Kufr band skupine Čupakabra, ki govori o tem, "kako sreča cirkus glasbo in kako se jima zgodi predstava". V torek bo na sporedu Žonglerski koncert v izvedi kolektiva Mismo nismo. "V predstavi, katere estetika je surova, eksperimentalna in polna napak, se umetniki poigravajo s kapitalistično realnostjo, hkrati pa s fiktivno postapokaliptično prihodnostjo, ki lahko na odru obstajata sočasno," so zapisali pri Ani Mraz.

V sredo bo sklop prenosov zaokrožila predstava Pot v Tadam v izvedbi kolektiva Globus Hystericus, v kateri se trije popotniki podajo na razburljivo pustolovsko popotovanje. S programom nameravajo nadaljevati v januarju 2021, so še sporočili iz Gledališča Ane Monro. Spletni program je sicer brezplačen, je pa mogoče gledališčnikom virtualno nameniti prostovoljne prispevke.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/ana-mraz-direkt-z-ul-ce-na-dom