Primorska gledališča drevi na spletu s predstavo Duohtar pod mus!

Avtor: STA

V okviru spletnega cikla, ki ga pod imenom Koprodukcije primorskih gledališč v času epidemije ponujajo SNG Nova Gorica, Gledališče Koper in Slovensko stalno gledališče v Trstu, bodo drevi na ogled ponudili burkaško komedijo Duohtar pod mus!, ki jo je po Molierovih motivih napisal Iztok Mlakar, režiral pa Vito Taufer.


Foto: Atelje Pavšič Zavadlav

Na Facebook profilih vseh treh sodelujočih gledališč bo od 18. ure dalje na ogled komedija Duohtar pod mus!, v katero je Mlakar združil motive iz treh Molierovih enodejank: Zdravnik po sili, Ljubezen - zdravnik in Pepčkova ljubosumnost.

 Mlakar se v koprodukciji Gledališča Koper in SNG Nova Gorica podpisuje kot dramatik, pesnik, pevec, igralec, avtor glasbe in lektor. Protagonist zgodbe je novodobni zdravnik alternativne medicine, ki se zaplete v reševanje ljubezenskih bolečin prelepe Lucinde in njenega ljubimca Leandra ter pri tem zaradi ljubosumnega dekletovega očeta tvega celo življenje. Predstava, kot so zapisali v tržaškem gledališču, ponuja duhovito, zabavno igro preobrazb, preoblek, presenečenj in menjave identitet.

V predstavi poleg Mlakarja igrajo še Urška Bradaškja, Gregor Zorc, Boris Cavazza, Lara Komar, Teja Glažar in Gorazd Žilavec. Songe pa spremlja instrumentalni trio.

Komedija je bila razglašena za žlahtno predstavo po izboru občinstva na festivalu Dnevi komedije 2008, Mlakar pa je obenem prejel tudi naziv žlahtni komedijant. Igra je tudi dobitnica nagrade občinstva za najboljšo predstavo 38. tedna slovenske drame, so spomnili v tržaškem gledališču.

V okviru skupne spletne pobude bodo ob prihodnjih nedeljah ponudili še predstave Za blagor vseh ljudi, Gospa ministrica in Kralj Richard Tretji.

Ogled predstav bo mogoč tudi v dneh po objavi posnetka. V prihodnjem mesecu bodo gledališča spletno ponudbo obogatila še s predstavami za otroke in mladino.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/primorska-gledalisca-drevi-na-spletu-s-predstavo-duohtar-pod-mus