Z Barufami začetek spletnega projekta Koprodukcije primorskih gledališč

Avtor: STA

Primorska gledališča SNG Nova Gorica, Gledališče Koper in Slovensko stalno gledališče (SSG) Trst so ponovno združila moči. V času omejitev in zaprtja gledališč za obiskovalce so vzpostavile skupni projekt Koprodukcije primorskih gledališč, v sklopu katerega bodo skupne uprizoritve predvajala na spletu. Prva, Barufe bo na sporedu danes.


Foto: Jaka Varmuž

Spletne predstave v sklopu projekta Koprodukcije primorskih gledališč bodo na sporedu ob nedeljah preko Facebook profilov vseh sodelujočih gledališč.

Danes ob 18. uri bo kot prva predstava na sporedu Barufe Carla Goldonija v režiji Vita Tauferja, "komedija strasti in norosti, ob kateri odpove vsaka arbitraža". V predstavi med drugimi igrajo Gojmir Lešnjak - Gojc, Marjuta Slamič, Iztok Mlakar, Rok Matek in v alternaciji Nataša Tič Ralijan.

"Koprodukcije so vselej predstavljale pomembno vezivno tkivo primorskih gledališč. S skupnimi močmi so nastale številne odmevne predstave, ki so navduševale tudi zunaj meja slovenskega kulturnega prostora," so spomnili v SSG Trst.

S skupno spletno pobudo bodo pot na medmrežje ob že omenjenih Barufah v prihodnjih nedeljah našle še Duohtar pod mus, Za blagor vseh ljudi, Gospa ministrica in Kralj Richard Tretji.

Ogled predstav bo brezplačen in bo mogoč tudi v naslednjih dneh, saj bodo posnetki ostali dostopni tudi v prihodnje. V mesecu decembru bodo gledališča obogatila ponudbo še s predstavami za otroke in mladino, še piše v sporočilu za javnost.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/z-barufami-zacetek-spletnega-projekta-koprodukcije-primorskih-gledalisc