Pismo moji igralki Nini Ivanišin

Avtor: Davorin Juhart

Sredi oktobra so slovenska gledališča zaradi poslabšanja epidemiološke situacije zaprla svoja vrata. V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, gledalci v rubriki Pismo mojemu igralcu sporočajo, kako zelo si vsi želimo, da bi bila prekinitev kratkotrajna, in kako nestrpno pričakujemo sleherno gledališko druženje v živo. – Gledalec Davorin Juhart piše igralki Nini Ivanišin.


Nina Ivanišin / Foto: Peter Uhan

»Kako nekomu poveš, da si mu res iz srca hvaležen?« To je stavek, ki se mi je zelo močno vtisnil v spomin, stavek, ki smo ga uporabili ob naši 20-letnici. Spomnim se, kako smo bili vsi navdušeni, ko smo dobili priložnost delati ta projekt s tako izjemnimi ljudmi. Projekt, s katerim smo počastili 20 let delovanja Prvega odra oz. Gledališke šole Prve gimnazije Maribor. Kako smo se veselili in tiho pokali od sreče in veselja, ko smo vas videli. Pa tudi tiste delavnice, ki ste jih imeli z nami, ko ste nam predali znanje, kako pripovedovati zgodbo v gledališču in kako jo narediti zanimivo. Vse to je bilo za nas izjemnega pomena, lep spomin in velika priložnost, za katero se nikoli ne moreš zahvaliti, nenadoma pa se pokaže priložnost, ko lahko to hvaležnost izraziš v pismu.

Hvaležen sem vam za vse podano znanje in ljubezen do gledališča kot gledalec in ustvarjalec. Sicer se tega ne zavedate, ampak s svojo pozitivno energijo in prijetnostjo v svet vnašate srečo in ljubezen do gledališča. Hvala vam za vsako minuto na odru in ''za odrom''. Komaj čakam, da vas spet vidim sijati v kateri izmed predstav, do takrat pa uživajte in še naprej bodite izjemni!

- Davorin Juhart


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/pismo-igralki-nini-ivanisin