Delavnica iz pisanja kritike o intermedijski umetnosti

Avtor: Ljudmila in Zavod SCCA-Ljubljana

Ljudmila in Zavod SCCA-Ljubljana sta pripravila delavnico kritiškega pisanja o intermedijski umetnosti, v kateri ponujata možni izobraževalni model za pisanje o področju, ki nima formalnega akademskega ali kritiškega okvira.


 

Delavnica bo z modelom skupnega samoizobraževanja zajela razširjeno polje sodobne umetnosti, kjer se povezujejo različna področja umetnosti (likovna, uprizoritvena, intermedijska, glasbena, medijska umetnost). Zastavili si bomo odprto vprašanje, kako razviti teoretski aparat za dešifriranje takšnih hibridnih vsebin, medijskih orodij in informacijsko komunikacijskih tehnologij v sodobni umetniški praksi in kateri so možni pristopi k interpretaciji in kritiki intermedijskih del.

Mentorja delavnice, Samo Gosarič – uprizoritvene umetnosti, Ida Hiršenfelder – vizualne umetnosti, bosta z udeleženci delavnice na podlagi izbranih intermedijskih umetniških del umetnikov, ki delujejo na področju Slovenije, predlagala nekaj možnih interpretacij z uporabo izbranih teoretskih in asociativnih izhodišč. V študijo primerov bodo med drugim vključena dela:

Potek delavnice

Delavnico bomo začeli z uvodnim srečanjem v dveh delih: ogled dokumentacij obravnavanih del in predstavitev procesa raziskovanja, različnih metodologij in teoretskih virov s skupinsko diskusijo in analizo. Udeležencem bo na razpolago teden dni za izdelavo lastne refleksije/kritike/analize o enem ali večih od izbranih del, ki jih bodo na drugem srečanju predstavili na skupinski diskusiji. Končni izdelki bodo objavljeni na spletnem blogu LJUDMILE in na spletni strani SCCA-Ljubljana. Izobraževanje je namenjeno vsem, ki že pišejo o sodobni umetniški praksi in tistim, ki si to želijo.

Prijava na delavnico in kotizacija

Prijave na delavnico zbiramo do 2. julija 2010. Prijavite se z e-pošto na delavnica@ljudmila.org do zapolnitve mest. Če imate svoj prenosnik, svetujemo, da ga prinesete s seboj. Število mest na delavnici je omejeno. Prispevek za 12 urno delavnico je 20 € za posameznike, 40 € za predstavnike institucij, 90 € za zaposlene v profitnem sektorju. Sofinancira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije. Plačilo pred začetkom delavnice na licu mesta je pogoj za udeležbo na delavnici.

Trajanje delavnice (12 ur):


Delavnica bo potekala v prostorih Ljudmile na Rimski 8 v Ljubljani.
 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/delavnica-iz-pisanja-kritike-o-intermedijski-umetnosti