V Zagrebu danes premiera predstave Čudežna terapija v režiji Tanje Ribič

Avtor: STA

V zagrebškem gledališču Nora hiša so za danes napovedali premiero komedije Čudežna terapija, ki jo je po besedilu avstrijskega pisatelja Daniela Glattauerja pripravila in režirala slovenska igralka in pevka Tanja Ribič. Predstava je navdušila občinstvo na različnih koncih sveta, tudi v Sloveniji.


Foto: Pixabay

Gre za komedijo, v kateri se lahko smejemo samemu sebi, svojemu partnerju ali enostavno lahko izvemo vse, kar smo vedno hoteli vedeti o svojem zakonu, a nismo imeli poguma, da bi vprašali. "Terapija nikoli ni bila tako nora in zabavna, ali je pa tudi učinkovita? Je vredno preveriti."

Čudežna terapija je nastala po besedilu Die Wunderubüng mednarodno uveljavljenega avstrijskega pisatelja Glattaureja, ki ga je navdihnil priročnik za psihoterapevte. Predstavo so premierno izvedli na Dunaju leta 2015, istega leta pa je bila tudi slovenske premiera v režiji Tijane Zinajić. V ljubljanskem mestnem gledališču so predstavo odigrali več kot 150-krat.

Tanja Ribič je v Sloveniji igrala terapevtko, v hrvaški različici predstave pa bo poleg režije in scenografije odigrala soprogo zakoncev, ki sta poiskala pomoč pri psihoterapevtu. V zagrebški predstavi bosta nastopili tudi znana hrvaška igralca Vedran Mlikota kot terapevt in Janko Popović Volarić kot soprog.

Nora hiša je zasebno gledališče, v katerem sta solastnika priljubljeni hrvaški igralec Rene Bitorajac ter njegov ljubljanski kolega Branko Đurić - Đuro.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-zagrebu-danes-premiera-predstave-cudezna-terapija-v-reziji-tanje-ribic