V Kopru bodo proslavili deset let festivala Pri svetilniku

Avtor: STA

V Gledališču Koper bodo danes obeležili desetletnico festivala gledaliških predstav za mularijo Pri svetilniku, katerega glavna cilja sta vzgoja in izobraževanje najmlajšega občinstva. Lani si je predstave na festivalu, ki koprsko gledališče tradicionalno zasede oktobra in novembra, ogledalo 8910 otrok iz 31 vrtcev in šol iz širše regije.


Foto: Arhiv ZDUS

Zaradi koronske krize bosta letos ti številki nekoliko nižji, toda število prijavljenih vrtcev in šol kaže, da zanimanje za gledališče med izobraževalnimi ustanovami ostaja na visoki ravni, so navedli v koprskem gledališču.

Ob tem so se zahvalili učiteljem in ravnateljem, ki v festivalu Pri svetilniku prepoznavajo pomemben vzgojni moment in so se tudi v času, ko moramo najprej poskrbeti za svojo varnost, odločili, da otrokom omogočijo ogled kakovostnih predstav.

V Gledališču Koper bodo tako najmlajše v letošnji sezoni razveseljevali z igrami Mali medo, Obuti maček, Kekec in Brundagrrrom.

Na današnjem praznovanju bodo prisotni tudi liki iz predstav koprskega gledališča, kot sta Mali in Veliki medo iz predstave Mali medo, deklica Živa iz predstave Brundagrrrrom ter prepevajoča Sova iz predstave Modro pišče. Otroke bo pozdravil tudi koprski župan Aleš Bržan.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-kopru-bodo-proslavili-deset-let-festivala-pri-svetilniku