V novogoriškem gledališču nocoj premiera Hessejevega Avgusta

Avtor: STA

Na malem odru Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Nova Gorica bo danes ob 20. uri zaživela krstna uprizoritev Avgust po noveli Hermana Hesseja. To je prva od dveh letošnjih premier Studia SNG Nova Gorica, ki prinaša predstave izključno članov novogoriškega ansambla. Predstavo je režiral Miha Nemec.


V Hessejevem besedilu Avgust "potujejo" skozi njegovo življenje. Ob krstu mu je mati zaželela, da bi ga morali imeti vsi ljudje radi. Njena želja se uresniči in z njo Avgustovo prekletstvo, so ob povabilu na premiero zapisali v SNG Nova Gorica.

"Projekt sva zastavila doma, v drugi polovici samoizolacije. Majina pobuda je izražala neko potrebo tistega časa. Mogoče po stiku, pristnem stiku z drugimi. Z ljudmi. Z vsemi," je o predstavi povedal režiser predstave Miha Nemec.

"Skozi pravljico Avgust gledamo drug drugega. Okus po izoliranosti pa še vedno ostaja in z njim tudi želja po pristnem, zdravem človeškem stiku zunaj okvirja te pravljice," sta še dodala avtorja dramske priredbe Maja Poljanec Nemec, ki igra v predstavi, in Miha Nemec.

Scenografija in kostumografija je delo Bjanke Adžić Ursulov, glasba in ton Tomija Novaka, odrska svetloba pa je delo Petra Uhana.

Studio SNG Nova Gorica je nov program, ki ga vpeljujejo v letošnji sezoni. V izhodišču je projekt namenjen spodbujanju ustvarjalnosti domačega ansambla. Gre za manjše projekte, ki nastajajo na pobudo zaposlenih in s katerimi ustvarjalci raziskujejo njim ljube zvrsti gledališča.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-novogoriskem-gledaliscu-nocoj-premiera-hessejevega-avgusta