Metropolitanska opera zaradi koronavirusa odpovedala celotno sezono

Avtor: STA

Iz newyorške Metropolitanske opere so sporočili "bolečo" odločitev, da zaradi še vedno prisotnega covida-19 odpovedujejo celoten program sezone 2020/21. Kot navaja francoska tiskovna agencija AFP, je opera zaradi koronavirusa soočena z največjo krizo v dosedanji 137-letni zgodovini, predstav pa ne bodo izvajali vsaj do septembra 2021.


Foto: Pixabay

Odločitev vodstva Metropolitanske opere sledi črnemu scenariju za newyorške pa tudi svetovne kulturne institucije v času koronakrize. Generalni direktor Meta Peter Gelb je dejal, da nezmožnost izvajanja dogodkov terja zelo velik davek za njihovo operno hišo. "Naša prihodnost je odvisna od pomembnih umetniških potez, hkrati pa moramo čimbolj znižati stroške poslovanja, dokler se ne bo občinstvo v polnem število vrnilo v dvorano," je dodal.

Tako so se odločili, da na podlagi priporočil strokovnjakov za javno zdravje v celoti odpovedo letošnjo sezono. Po njihovih besedah ni varno izvajati vaje in dogodke, vse dokler cepivo ne bo v splošni rabi in bo vzpostavljena množična precepljenost ter dokler stroka ne več zahtevala obveznega nošenja mask in upoštevanja socialne razdalje med ljudmi.

Iz Metropolitanske opere so posredovali mnenje strokovnjakov, da vse to ne bo mogoče še vsaj pet do šest mesecev po tem, ko bo širši javnosti dostopno cepivo za novi koronavirus, še piše AFP.

Opera, ki sicer sprejme 3800 obiskovalcev, je vrata zaprla v marcu ob razglasitvi pandemije novega koronavirusa. So pa kljub slabi novici iz Meta sporočili, da bo sezono 2021/22 uvedlo delo temnopoltega skladatelja Terencea Blancharda z naslovom Fire Shut Up in My Bones.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/metropolitanska-opera-zaradi-koronavirusa-odpovedala-celotno-sezono