V Tržiču razstava Eke Vogelnik Od lutke do maske in ilustracije

Avtor: STA

Tržiški muzej bo drevi ob 18. uri v galeriji Paviljon NOB v Tržiču odprl razstavo Eke Vogelnik Od lutke do maske in ilustracije. Razstava, ki bo v Tržiču na ogled do 17. oktobra, je zaključek razstavnega projekta, ki obsega prerez avtoričinega delovanja na področju ilustracij, mask in lutk.


Eka Vogelnik / Foto: Tamino Petelinšek, STA

Kot so sporočili iz Tržiškega muzeja, je razstava dve leti potovala po Sloveniji, z začetkom v Mariborskem lutkovnem gledališču. Del razstave, ki vključuje portretne marionete kulturnikov Svetlane Makarovič, Slavoja Žižka, Andreja Rozmana - Roze, Dese Muck, Draga Ivanuše in Brine Vogelnik je gostoval celo v Boliviji.

Eka Vogelnik, ki se je rodila leta 1946 v Ljubljani, je diplomirana arhitektka in slikarka. Od leta 1975 deluje kot ilustratorka, od leta 1983 tudi kot scenografka in kostumografka, od leta 1991 pa še kot režiserka otroških lutkovnih predstav in televizijskih oddaj. Njen ustvarjalni opus obsega ilustracije več kot 30 knjig, številne televizijske oddaje in lutkovne uprizoritve.

Eka Vogelnik bo ob drevišnjem slavnostnem odprtju razstave nagovorila zbrane v galeriji Paviljon NOB, v kulturnem programu pa bosta nastopila njena hči, pevka Brina Vogelnik in kitarist Luka Ropret. Razstavo bo odprl tržiški župan Borut Sajovic.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-trzicu-razstava-eke-vogelnik-od-lutke-do-maske-in-ilustracije