Mlado Mladinsko: Avdicija za mlade igralke in igralce

Avtor: SMG

Slovensko mladinko gledališče vabi mlade med 14. in 19. letom na avdicijo za celoletni ustvarjalno-učni proces v okviru programa Mlado Mladinsko, ki se bo zaključil z gledališko predstavo in večerom gledaliških esejev.


Foto: Arhiv SMG

Predstava in večer esejev bosta na podlagi znanega besedila ter njihovih lastnih razmislekov raziskovala položaj mladih v današnji družbi in njihov odnos do sveta in umetnosti. Proces, ki bo trajal od oktobra 2020 do novembra 2021, bo hkrati piljenje gledaliških veščin, ki ga bosta v sodelovanju z ekipo drugih ustvarjalcev vodili dramaturginja in gledališka pedagoginja Ana Duša in gledališka režiserka Tjaša Črnigoj, ki bo uprizoritev tudi režirala. Sodelujoči boste tako na vajah, gostujočih predavanjih in ogledih predstav nadrobno spoznavali ustroj in metode sodobnega gledališča in se urili v gledaliških veščinah.

K sodelovanju vabljeni tudi vsi, ki raje razmišljate in pišete, kot govorite in nastopate.

Premiera gledaliških esejev bo spomladi, predstave pa novembra 2021.

Avdicija bo 26. in 27. septembra 2020 v Slovenskem mladinskem gledališču v Ljubljani. Prijave sprejemajo do 23. septembra na elektronskem naslovu mlado@mladinsko-gl.si.

Prijavite se tako, da na navedeni naslov pošljete naslednje podatke: ime in priimek, datum rojstva, telefonsko številko in videoposnetek, v katerem znani osebi, še živi ali že mrtvi, slovenski ali tuji, izmišljeni ali resnični, zastavite vprašanje po lastni izbiri. Vprašate lahko karkoli. Posnetek je lahko kratek ali dolg, v obliki enega stavka ali dolgega pisma in vsega vmes. V kamero ga lahko preberete ali poveste.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/mlado-mladinsko-avdicija-za-mlade-igralke-in-igralce