Mali spletni festival psihodrame Krušče: TELESA PROSTORI TOKOVI SVETOVI

Avtor: Ustvarjalni center za umetniško raziskavo, kreacijo, rezidenco in edukacijo Krušče

Ustvarjalni center za umetniško raziskavo, kreacijo, rezidenco in edukacijo Krušče organizira spletni festival psihodrame. Prijave zbirajo le še nekaj dni.


Foto: Društvo Studio za raziskavo umetnosti igre

Sue Daniel, Vladimir Milošević in Tomi Janežič bodo vodili dve petdnevni spletni delavnici, v času festivala pa bodo tudi druge možnosti virtualnega srečanja. Med drugim pripravljajo premiero spletne predstave Koža v režiji Tomija Janežiča, srečanja z gosti in druge dogodke.

Delavnici bosta potekali v angleškem jeziku po aplikaciji Zoom vsak dan od 18. do 22. avgusta 2020. Delavnica Sue Daniel (15 ur) bo vsak dan od 10:00 do 11:30 ter od 11:45 do 13:15, delavnica Tomija Janežiča in Vladimirja Miloševića (7,5 ur) bo vsak dan od 15:00 do 16:30, srečanja in umetnost (za vse udeležence) pa bodo vsak dan od 18:00.

Prispevek:

Več informacij (tudi v angleščini): povezava

Informacije in prijave: krusce@gmail.com

Mali festival psihodrame na Kruščah je namenjen vsem, ki želijo raziskovati svojo ustvarjalnost, vsakodnevno, osebno ali medosebno, karierno, umetniško ali psihoterapevtsko. Psihodrama je po vsem svetu znana in v stroki uveljavljena akcijska skupinska psihoterapevtska metoda, ki jo je razvil Jacob Levy MorenoV psihodrami je dobrodošel vsak odrasel posameznik ne glede na leta ali poklic, ki se skozi igro želi srečevati s sabo in drugimi. Za psihodramo niso potrebne posebne igralske sposobnosti.

Studio za raziskavo umetnosti igre je zavod za kulturno dejavnost, ki se ukvarja z umetniško, pedagoško, raziskovalno in rezidenčno dejavnostjo na področju igre. Studio je od leta 1996 realiziral vrsto mednarodnih projektov (gledališke koprodukcije, raziskovalni in izobraževalni programi, umetniške izmenjave in rezidence) ter v Sloveniji gostil vrhunske igralske pedagoge, strokovnjake s področja psihodrame ter umetnike z vsega sveta. Studio izvaja veliko svojih dejavnosti v okviru delovnega centra na Kruščah, zaselku v bližini Cerknice. Zaradi tega je bilo leta 2018 na Kruščah ustanovljeno tudi društvo Studio za raziskavo umetnosti igre - Društvo za umetniško raziskavo, kreacijo, rezidenco in edukacijo Krušče. Od začetka obnove leta 2006 so Krušče gostile umetnike in strokovnjake iz vse Evrope, Rusije, ZDA, Avstralije itd. s področja uprizoritvenih umetnosti, filma, glasbe, likovne umetnosti in književnosti, posebno mesto pa zavzema tudi raziskovalno-izobraževalna dejavnost na področju psihodrame in psihoterapije. Krušče sledijo svojstvenemu načinu organizacije, financiranja, distribucije ter izmenjave umetnosti v sodobnem času, zaradi česar postajajo pomemben in prepoznan prostor raziskave in refleksije ustvarjalnosti tako v Sloveniji kot v širšem mednarodnem prostoru.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/mali-spletni-festival-psihodrame-krusce-telesa-prostori-tokovi-svetovi