Na Starem trgu se začenja festival Dobimo se pred Škucem

Avtor: STA

Z glasbeno predstavo Pionirskega dom Lena in Lenart v režiji Igorja Bračiča se bo drevi na Starem trgu začel festival Dobimo se pred Škucem, ki bo do 2. avgusta ponudil koncerte, predstave za otroke in odrasle ter ustvarjalne delavnice. Nocoj pa bodo odprli tudi razstavi mladih ustvarjalcev Cirkus stop in postavitev Podmladek 5.


Foto: Pixabay

Skoraj vsak večer bo na sporedu predstava. Otroci si bodo lahko ogledali pravljico O Fižolčku, Ogelčku in Slamici režiserja in dramaturga Alena Jelena v izvedbi ŠKUC gledališča, lutkovno predstavo v izvedbi LG Bičikleta Dva zmerjavca v režiji Barbare Bulatović ter lutkovno predstavo Zrcalce v izvedbi LG Nebo. Igro je po tekstu Grigorja Viteza priredila in režirala Petra Stare.

Na sporedu bodo še glasbeno-lutkovna predstava Zgodba o izgubljeni dudi v izvedbi Melite Osojnik, gledališka predstava Čarovniški blues - magični uroki v izvedbi Hupa Brajdič/KUD Center 21 in gledališka predstava v izvedbi Rozinteatra Kako je Oskar postal detektiv.

Odraslim ljubiteljem odrske umetnosti bodo ponudili Komedijo o artu Mihe Firšta, predstavo Uroša Potočnika Starinarnica in dramsko-glasbeni dogodek Svežina dialoga, ki ga pripravljajo z Združenjem dramskih umetnikov Slovenije. Na sporedu bosta še performansa Cabaret Tiffany z gostjo Angelco iz Valburge in PoletŠka noč - predstava impro gledališča v izvedbi kolektiva Improške.

V sklopu programa Muzika na starem trgu bodo nastopili zasedba Bratko Bibič & Dedley Woodleybears, ženski duo All Strings Detached, etno zasedbi Kontrabant in tAman ter etno-šanson duo Zajtrk. Gostili bodo v Pragi živečega Škota Tonyja Rosa, Mira Božiča in Benjamina Barbariča, zasedbo Ratko Zjaca's New Organ Group in glasbenika Nina Novaka. Festival pa bo 2. avgusta sklenil Chilli Space večer na vrtu z dvojcem QUASAR.

Na voljo bo vrsta ustvarjalnih delavnic, namenjenih vsem generacijam. V času festivala bosta na ogled razstavi oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje na Naravoslovnotehniški fakulteti ter študentska pop-up razstava kolektiva Podmladek. Zaživele bodo tudi festivalska Knjižnica pod krošnjami, ulična čitalnica in Škuceva tržnica.

V primeru dežja ali nestanovitnega vremena se bo festivalsko dogajanje selilo v Galerijo Škuc.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/na-starem-trgu-se-zacenja-festival-dobimo-se-pred-skucem