Newyorški Broadway ostaja v temi še najmanj do januarja 2021

Avtor: STA

Producenti gledaliških predstav na newyorškem Broadwayu so v ponedeljek sporočili, da bodo gledališča zaradi pandemije koronavirusa ostala zaprta še najmanj do januarja 2021. Tisti, ki so kupili vstopnice za predstave do 3. januarja, bodo dobili denar nazaj.


Foto: Pixabay

Predsednik odbora združenja Broadway League Thomas Schumacher je dejal, da bo "alkimija 1000 tujcev, ki se združijo v eno samo občinstvo za vsako predstavo na odru in za kulisami ponovno mogoča, ko bodo lahko broadwayska gledališča spet varno gostila polne hiše".

Vseh 41 gledališč na Broadwayu je vrata zaprlo 12. marca, ko je v ZDA izbruhnila epidemija novega koronavirusa. Na sporedu je bilo 31 produkcij, od tega osem novih. Uprizoritve nato ni dočakalo 16 novih predstav, za nedoločen čas pa je bila preložena tudi podelitev gledaliških nagrad tony.

Gledališča so najprej zaprli do 7. junija, potem je prišlo do podaljšanja zaprtja do 6. septembra, sedaj pa še vse do januarja prihodnje leto.

Broadway velja za eno najbolj atraktivnih newyorških turističnih znamenitosti. Lani so tamkajšnja gledališča pritegnila 15 milijonov gledalcev, ki so za vstopnice plačali 1,8 milijarde dolarjev.

Koronavirus je sicer prizadel kulturo po vsem svetu. Najmanj do januarja ostajajo zaprta gledališča v Londonu, do prihodnjega leta je zaprl svoja vrata Kennedyjev center v Washingtonu, prav tako gledališče Huntington v Bostonu in drugje po svetu.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/newyorski-broadway-ostaja-v-temi-se-najmanj-do-januarja-2021