V SNG Maribor jubilejna uprizoritev Clugovega Radio and Juliet

Avtor: STA

Balet Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo danes izvedel jubilejno 120. uprizoritev baleta Edwarda Cluga Radio and Juliet. Letos mineva 15 let od premiere te uprizoritve, ki se lahko pohvali z največjim številom gostovanj v zgodovini slovenskega baleta.


Foto: Damjan Švarc

Koreograf Edward Clug je najlepšo ljubezensko zgodbo na svetu drzno soočil z epskimi razsežnostmi glasbe britanskega alternativnega rock benda Radiohead in v baletu Radio and Juliet postavil nežno ljubezen nasproti hladnemu mehaniziranemu sodobnemu svetu.

Plešejo Tijuana Križman Hudernik, Matjaž Marin, Sergiu Moga, Gaj Žmavc, Yuya Omaki, Tiberiu Marta in Filip Jurič, so sporočili iz SNG Maribor.

Radio and Juliet si je na 119 uprizoritvah ogledalo nekaj manj kot 100.000 gledalcev, od tega na 15 uprizoritvah na domačem odru, ostale pa na gostovanjih po Sloveniji in v tujini. Med drugim je bil balet uprizorjen na festivalih in turnejah v Braziliji, Franciji, Italiji, Izraelu, Južni Koreji, Kanadi, Kolumbiji, Rusiji, Singapurju, Veliki Britaniji in ZDA.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-sng-maribor-jubilejna-uprizoritev-clugovega-radio-and-juliet