Gledališča ponovno odpirajo vrata

Avtor: SiGledal

Medtem ko so se gledališča v zadnjih mesecih preselila na splet in družbena omrežja, bodo v naslednjih dneh in tednih vsaj nekatera ponovno odprla svoja vrata,


Foto: Pixabay

V gledališčih bodo zagotovili vse potrebne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Ker je v tem trenutku v zaprtih prostorih še vedno obvezno nošenje mask ali druge zaščite za usta in nos tako za odrasle kot tudi otroke, obiskovalce prosijo, da upoštevajo tudi ta ukrep. Priporočajo tudi, da vstopnice kupite oz. rezervirate po spletu, saj bodo dvorane sprejele manj obiskovalcev kot doslej.

V Lutkovnem gledališču Ljubljana bodo prekinjeno sezono nadaljevali s predstavo Sovica Oka avtorice Svetlane Makarovič v režiji Braneta Vižintina. Marionetno redstavo si lahko ogledate 23., 24., 26. in 27. maja. Spored je objavljen na spletni strani LGL.

Vrata odpira tudi Lutkovno gledališče Maribor, v katerem 23. maja ob 9. in 10.30 vabijo na interaktivno zvočno pot z naslovom Potepini. Edinstveno zvočno doživetje obiskovalce poveže z  okoljem na nov, umetniško doživet način in jih spomni na to, zakaj je tako pomembno hoditi. Spored mariborskega Lutkovnega gledališča si lahko ogledate na spletni strani.

S svojimi dejavnostmi bodo v naslednjem tednu nadaljevali tudi v Gledališču Glej, ki letos praznuje 50 let delovanja. V sodelovanju s Slovenskim gledališkim inštitutom v sredo, 27. maja ob 14.00 vabijo na diskusijo z naslovom Izginjajoči gledališki poklici, vabijo pa tudi na ogled razstave ob Glejevi petdesetletnici na Krakovskem nabrežju. Oblikovala jo je Grupa Ee (Ivian Kan Mujezinović in Mina Fina), fotografije in udarna gesla pa predstavljajo zadnjih deset let Glejevega delovanja.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/gledalisca-ponovno-odpirajo-vrata