Literarni natečaj - pesem za na klop

Avtor: Mini teater

Mini teater razpisuje natečaj za neobjavljene pesmi.


Foto: Arhiv Mini teater

Mini teater na belih klopeh na Križevniški ulici vsako leto objavlja poezijo, ki jo grafično oblikuje vizualna umetnica Toni Soprano Meneglejte. Doslej so tako izpostavili poezijo Srečka Kosovela, Mateja Bora, Karla Destovnika Kajuha, Aleša Debeljaka, Tomaža Šalamuna, navedke Ivana Cankarja in Jožeta Plečnika.

Letos so se odločili, da na klopi natisnejo 9 pesmi 9 pesnic in pesnikov.

Pesnike in pesnice vabijo, da jim do 15. maja 2020 pošljete svojo še neobjavljeno pesem, dolgo največ 6 vrstic, na poljubno temo. Pesem pošljite na info@mini-teater.si ali po pošti  na nasov: Mini teater, Križevniška 1, Ljubljana s pripisom "LITERARNI NATEČAJ - PESEM ZA NA KLOP".

Komisija, ki jo sestavljajo Anja Golob, Ivica Buljan in Robert Waltl, bo do 1. junija 2020 izbrala pesmi, ki bodo natisnjene na klopeh. Izbrane pesnice in pesniki bodo o izboru obveščeni pisno na njihov elektronski naslov, za objavljeno pesem pa bodo prejele oz. prejeli honorar v višini 100 EUR bruto.

Med junijem in septembrom 2020 bodo organizirali tudi večer poezije pred njihovo klopjo na Križevniški ulici, na katerem bodo skupaj z izbranim igralcem ali igralko Mini teatra prebirali svoje pesmi.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/literarni-natecaj-pesem-za-na-klop