AGRFT na spletu

Avtor: AGRFT/SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič

V času, ko so morala gledališča in druge kulturne ustanove začasno zapreti vrata, so se marsikatere kulturne vsebine in aktivnosti preselile na splet. Številna gledališča vabijo k spletnemu ogledu nekaterih uprizoritev iz preteklih sezon, ljubiteljem gledališča, opere in baleta pa prek spleta ponujajo tudi nekatere druge vsebine. Ekipa portala SiGledal je pripravila pregled spletnih aktivnosti Akademije za gledališče, radio, film in televizijo.


Foto: Arhiv AGRFT

Akademija za gledališče, radio, film in televizijo je na spletni strani objavila posnetke predstav akademijskih gledaliških produkcij študentk in študentov oddelkov za gledališko režijo, dramsko igro in dramaturgijo in scenske umetnosti iz zadnjih dveh študijskih let. Posnetki so dostopni na tej povezavi, trenutno je v bazi sedem predstav: H genotipu HamletPožarOtroci na oblastiKralj na BetajnoviOlympia StadionLjudožerci in Kazimir in Karolina.

Poleg posnetkov gledaliških predstav AGRFT na daljavo ponuja tudi druge vsebine: na spletu lahko preberete zadnjo številko revije sodobnih gledaliških in filmskih ustvarjalcev Adept in Akademijski list študentov AGRFT, ogledate si lahko kratke igrane in dokumentarne filme ter televizijske drame študentov AGRFT in spremljate spletno televizijo AKTV, ki v arhivu ponuja več kot sto ur raznovrstnega programa, ki ga ustvarjajo študenti vseh študijskih programov in smeri AGRFT. Program zajema tako televizijske prenose v živo kot samostojne televizijske oddaje različnih zvrsti.

Na spletu je dostopen tudi PRIVIR (Pregled internetnih virov), ki ponuja zbrane vire, povezave in kratek opis prosto dostopnega študijskega gradiva na področju gledališča, radia, filma in televizije. Ustvarili so ga sodelavci knjižnice, arhiva in videoteke. PRIVIR občasno dopolnjujejo z novimi uporabnimi viri, ki jih zaznajo sami ali jih predlagajo uporabniki.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/agrft-na-spletu