Plesni Teater Ljubljana na spletu

Avtor: PTL/SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič

V času, ko so morala gledališča in druge kulturne ustanove začasno zapreti vrata, so se marsikatere kulturne vsebine in aktivnosti preselile na splet. Številna gledališča vabijo k spletnemu ogledu nekaterih uprizoritev iz preteklih sezon, ljubiteljem gledališča, opere in baleta pa prek spleta ponujajo tudi nekatere druge vsebine. Ekipa portala SiGledal je pripravila pregled spletnih aktivnosti Plesnega Teatra Ljubljana.


Foto: Arhiv Plesni Teater Ljubljana

Plesni Teater Ljubljana o predstavah in projektih, ki so dostopni na spletu, obvešča na svoji Facebook strani. Ljubitelji sodobnega plesa si lahko ogledajo posnetek izvirne adaptacije plesne predstave Manada/Horda (avtorstvo, koncept in koreografija originalne predstave: Martin Inthamossu, izvirna adaptacija in vodja kolektiva: Vita Osojnik), posnetek plesnega dueta v koreografiji in izvedbi Rosane Hribar in Gregorja Luštka 16, posnetek predstave Las muchisimas/Izjemne dame(režija in koreografija: Mariantònia Oliver), posnetek plesnega prvenca sezone 2016/2017 Hweol... v vrtincu časa (avtorstvo, koreografija in izvedba: Jerca Rožnik NovakLeon Marič) in posnetek predstave SSPJ (Koncept, koreografija in izvedba: Katarina Barbara Kavčič Popik). Za mlajše gledalce pa so pripravili posnetek plesno-glasbene-gledališke predstave Juri Muri v Afriki pleše ter posnetka predstav CTRL.SHIFT.ESC in Jure kvak kvak.

Na Facebooku strani redno objavljajo zanimive novice in posnetke iz sveta plesa, sodelovanju s KUD Transformator pa organizira tudi program Ples(ni) prepih, v okviru katerega udeleženci raziskujejo in se pogovarjajo o plesnih predstavah.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/plesni-teater-ljubljana-na-spletu