SNG Opera in balet Ljubljana na spletu

Avtor: SNG Opera in balet Ljubljana/SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič

V času, ko so morala gledališča in druge kulturne ustanove začasno zapreti vrata, so se marsikatere kulturne vsebine in aktivnosti preselile na splet. Številna gledališča vabijo k spletnemu ogledu nekaterih uprizoritev iz preteklih sezon, ljubiteljem gledališča, opere in baleta pa prek spleta ponujajo tudi nekatere druge vsebine. Ekipa portala SiGledal je pripravila pregled spletnih aktivnosti SNG Opera in balet Ljubljana.


Foto: Arhiv SNG Opera in balet Ljubljana

Za ljubitelje opere in baleta so pripravili izbor uspešnih opernih in baletnih predstav, ki so jih uprizorili v preteklosti. Umestili so jih v četrtkove in petkove večere, zato da boste konce tedna lahko preživeli tudi v njihovi družbi. Posnetke predstav predvajajo na YouTube kanalu.

S predvajanjem posnetkov so začeli 23. aprila z opero Otello v režiji Manfreda Schweigkoflerja, ki soo jo v koprodukciji s Cankarjevim domom premierno uprizorili na odru Gallusove dvorane leta 2016. 30. aprila in 1. maja so predvajali posnetek baleta Labodje jezero, v naslednjih tednih pa si bo mogoče ogledati še Verdijev Ples v maskah v režiji Vinka Möderndorferja (7. 5 ob 20.00 in 8. 5. ob 18.00), Wagnerjevo opero Leteči Holandec v režiji Matjaža Bergerja (14. 5. ob 20.00 in 15. 5. ob 18.00), Bizetovo Carmen v režiji Pamele Howard (21. 5. ob 20.00 in 22. 5. ob 18.00) in Puccinijevo Madamo Butterfly v režiji Vinka Möderndorferja (28. 5. ob 20.00 in 29. 5. ob 18.00).

Na Facebook strani delijo utrinke in posnetke ustvarjalcev ter zanimive novice iz sveta opere in baleta, aktivni pa so tudi na Instagramu. 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/sng-opera-in-balet-ljubljana-na-spletu