Slovenska gledališča na spletu: Mestno gledališče Ptuj

Avtor: MGP/SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič

V času, ko so morala gledališča in druge kulturne ustanove začasno zapreti vrata, so se marsikatere kulturne vsebine in aktivnosti preselile na splet. Številna gledališča vabijo k spletnemu ogledu nekaterih uprizoritev iz preteklih sezon, ljubiteljem gledališča (in literature) pa prek spleta ponujajo tudi nekatere druge vsebine. Ekipa portala SiGledal je pripravila pregled spletnih aktivnosti Mestnega gledališča Ptuj.


Foto: Arhiv Mestno gledališče Ptuj

Mestno gledališče Ptuj vabi k spletnemu ogledu nekaterih predstav iz prejšnjih sezon. Ogledate si lahko predstavo Kurent avtorja Aleša Štegra in režiserjev Saše Jovanovića ter Petra Srpčiča (predstava je nastala v koprodukciji z Lutkovnim gledališčem Maribor), avtorski projekt Učene ženske po Molierovih Učenih ženskah v režiji Jerneja Lorencija, ki je nastala v koprodukciji s SLG Celje. V koprodukciji s Prešernovim gledališčem Kranj je nastala predstava Mrtvec pride po ljubico (a. Svetlana Makarovič, r. Jernej Lorenci, na spletu pa je dostopen tudi posnetek komedije Najstarejša obrt avtorice Paule Vogel in režiserja Petra Srpčiča.

Posnetki so najavljeni na Facebook strani gledališča, kjer lahko dostopate tudi do drugih prispevkov o ptujskem gledališču. 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/slovenska-gledalisca-na-spletu-mestno-gledalisce-ptuj