Slovenski gledališki založniki na spletnem knjižnem sejmu 23. Slovenskih dnevov knjige v Mariboru

Avtor: SLOGI

Letošnji festival Slovenski dnevi knjige v Mariboru bo zaradi izrednih razmer potekal predvidoma konec junija ali v začetku jeseni. Svetovni dan knjige, 23. april, pa bodo kljub temu obeležile celotedenske spletne predfestivalske aktivnosti, ki bodo potekale v dneh od 20. do 25. aprila 2020.


Foto: Arhiv SLOGI

Med njimi je tudi spletni knjižni sejem, ki bo potekal na družabnih omrežjih in spletnih straneh sodelujočih založb in festivala, kjer se bodo s preteklo in aktualno knjižno produkcijo predstavile založbe, ki so ob svetovnem dnevu knjige pripravile posebne popuste in akcije za bralce in kupce.

Na spletnem knjižnem sejmu se v koordinaciji Slovenskega gledališkega inštituta predstavljajo tudi slovenski gledališki založniki z novitetami, temeljnimi deli in založniškimi zanimivostmi, namenjenimi strokovni in tudi širši javnosti – ustvarjalcem, raziskovalcem in gledalcem, vsevedom, radovednim, starejšim in mladim. Gledališče ni zgolj predstava, je tudi razvejana stroka z večtisočletno tradicijo. Gledališka zgodovina, teorija, kritika in analiza, razmisleki, znanja, vedenja, veščine ... so zapisani v knjigah, revijah ..., ki jih predstavljajo slovenski gledališki založniki: Emanat, Festival Borštnikovo srečanje, Knjižnica Mestnega gledališča ljubljanskega, Zavod Maska in Slovenski gledališki inštitut. Ob svetovnem dnevu knjige 2020 in spletnem knjižnem sejmu vam nudijo sejemske popuste.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/slovenski-gledaliski-zalozniki-na-spletnem-knjiznem-sejmu-23-slovenskih-dnevov-knjige-v-mariboru