Slovenska gledališča na spletu: Gledališče Celje

Avtor: Gledališče Celje/SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič

V času, ko so morala gledališča in druge kulturne ustanove začasno zapreti vrata, so se marsikatere kulturne vsebine in aktivnosti preselile na splet. Številna gledališča vabijo k spletnemu ogledu nekaterih uprizoritev iz preteklih sezon, ljubiteljem gledališča (in literature) pa prek spleta ponujajo tudi nekatere druge vsebine. Ekipa portala SiGledal je tokrat pripravila pregled spletnih aktivnosti Gledališča Celje.


Foto: Arhiv Gledališče Celje

V celjskem gledališču gledalce tako kot v številnih drugih gledališčih vabijo k ogledu virtualnih predstav iz preteklih sezon. Povezave do predstav na spletno stran in na družbena omrežja dodajajo postopoma, ogledati pa si jih je mogoče na YouTubu.

Doslej so na spletu objavili posnetke naslednjih predstav:

Na Facebook strani gledališča objavljajo posnetke članov gledališkega ansambla, ki berejo poezijo (pobuda je nastala v sodelovanju z Osrednjo knjižnico Celje), v sredinih karantenskih skrivnostih sodelavci in sodelavke gledališča pripovedujejo o svojih poklicih, vsak dan pa objavijo tudi nov del spletnih 'nadaljevank': igralec Branko Završan vsak dan v živo prebere eno od izbranih pisem iz romana v pismih Nenada Veličkovića Sahib, igralec Damjan M. Trbovc pa prebira uspešnico Gorana Vojnovića Čefurji raus (projekt je nastal v sodelovanju z založbo Beletrina).


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/slovenska-gledalisca-na-spletu-gledalisce-celje