Slovenska gledališča na spletu: SNG Maribor

Avtor: SNG Maribor/SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič

V času, ko so morala gledališča in druge kulturne ustanove začasno zapreti vrata, so se marsikatere kulturne vsebine in aktivnosti preselile na splet. Številna gledališča vabijo k spletnemu ogledu nekaterih uprizoritev iz preteklih sezon, ljubiteljem gledališča (in literature) pa prek spleta ponujajo tudi nekatere druge vsebine. Ekipa portala SiGledal je tokrat pripravila pregled spletnih aktivnosti SNG Maribor.


Foto: Arhiv SNG Maribor

V mariborski Drami ter Operi in baletu ljubiteljem gledališča, opere in baleta ponujajo možnost ogleda izbranih posnetkov uspešnic iz bogate zgodovine gledališča. Doslej so na svojem YouTube kanalu predvajali posnetke predstave Nevarna razmerja avtorjev Choderlosa de Laclosa in Christopherja Hamptona v režiji Aleksandra Popovskega, predstavo Malomeščanska svatba Bertolta Brechta v režiji Mateje Koležnik in predstavo Mojster in Margareta Mihaila Bulgakova v režiji Janusza Kice. Ljubitelji opere so si na spletu lahko ogledali posnetka oper Andrea Chenier, ki je bila premierno uprizorjena leta 2019, in Simon Boccanegra, ki je občinstvo navduševala februarja letos.

V četrtek, 23. 4., ob 20.00 vabijo k ogledu posnetka baletne uprizoritve Radio in Juliet koreografa Edwarda Cluga, ki je najlepšo ljubezensko zgodbo na svetu drzno soočil z epskimi razsežnostmi glasbe britanskega rock benda Radiohead. Baletna predstava se lahko pohvali z največjim številom gostovanj slovenskega baleta. Ponovitev bo na sporedu v petek, 24. 4., prav tako ob 20.00.

Predstave si je na spletu mogoče ogledati le 'v živo'. O novih posnetkih v SNG Maribor obveščajo na družbenih omrežjih, zato ljubitelje gledališča vabijo k spremljanju Facebook strani Drame in Opere in baleta


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/slovenska-gledalisca-na-spletu-sng-maribor