Vabilo k pripravi celostne grafične podobe za abonmajsko sezono 2020/2021 SNG Nova Gorica

Avtor: SNG Nova Gorica

V Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica navkljub posebnim razmeram, ki vladajo v tem času, ohranjajo visoko ustvarjalno in delovno motivacijo. Pripravljajo se na novo abonmajsko sezono in vas vabijo k pripravi predloga (ali več predlogov) za celostno grafično podobo abonmajske sezone SNG Nova Gorica 2020/21.


Foto: Arhiv SNG Nova Gorica

Gledališče je umetnost, ki v estetsko bogatih in dovršenih odrskih uprizoritvah daje gledalcem priložnost, da spoznajo globlje življenjske resnice. Če vas gledališka umetnost kreativno zanima in navdihuje ter vidite v gledališkem delu poseben izziv, ste vabljeni, da do torka, 5. maja 2020, na elektronski naslov odnosizjavnostjo@sng-ng.si pošljete svoje izdelke. Na podlagi prispelih del bodo izbrali avtorja, katerega predlogi bodo najustreznejši. Z izbranim avtorjem bodo sklenili pogodbo o sodelovanju.

Predloge za celostno grafično podobo nove gledališke sezone pripravite na podlagi dveh predstav, Šest oseb išče avtorja in Os, ki sta bili del abonmajske sezone SNG Nova Gorica 2019/20, in sicer:

1) Tipične strani za gledališki list, ki izhajajo iz tipičnih strani programske knjižice; izhodišča:

Besedili sta v priponki, fotografije najdete na spletnih straneh: Šest oseb išče avtorja tukaj  in Os tukaj.
Primera gledaliških listov: Šest oseb išče avtorja tukaj in Os tukaj.

2) Letak A5 (besedila pripeta).

3) E-vabila na premiero (besedila in primer e-vabil v priponki).

4) Plakat B1 za posamezno predstavo, izhodišča na primeru Šest oseb išče avtorja:

Po želji pa lahko dodate tudi:

5) Transparent za posamezno predstavo (viseča cerada, pred vhodom v gledališče): format 6000 x 2500 mm (ležeče, spodaj in zgoraj zarobljen žepek za palico, 4-barvni).

6) Splet:

Če bi se pred oddajo predloga želeli z nami pogovoriti po telefonu, lahko pokličete na 031 371 747 (Metka Sulič, odnosi z javnostjo).

Z izbranim ponudnikom bodo sklenili pogodbo, ki bo vključevala pripravo celostne podobe za gledališko sezono 2020/21:

Drugi material – izdelan po potrebi, odvisno od povpraševanja in promocijskih aktivnosti:

Če boste raziskovali spletno stran gledališča (www.sng-ng.si), v gledališču poudarjajo, da je tudi podoba spletne strani del nove grafične podobe, ki bi jo želeli izpeljati z novim oblikovalcem; morebitna realizacija je vezana na posebno pogodbo.

Vabilo k oblikovanju nove celostne grafične podobe za abonmajsko sezono SNG Nova Gorica 2020/21 je kombinacija odprtega in ciljnega razpisa.

Razpis in vse priloge so dostopne na tej povezavi.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/vabilo-k-pripravi-celostne-graficne-podobe-za-abonmajsko-sezono-2020-2021-sng-nova-gorica