Poletni termini Ljubljana festivala zaenkrat ostajajo

Avtor: STA

Festival Ljubljana v dneh, ko so množične prireditve skladno z odredbo države zaradi pandemije odpovedane, termine za svoje poletne prireditve zaenkrat ohranja. "Ljubljana Festival vsako leto v prestolnici gosti imenitne ustvarjalce z vsega sveta in vsekakor si prizadevamo, da bo temu tako tudi v letošnjem letu," piše na uradni spletni strani.


Križanke / Foto: Ljuba Brank, via Wikimedia Commons

Odprtje Ljubljana festivala, ki vsako leto v prestolnici ponuja izbran in žanrsko raznovrsten program, od baletnih, opernih in gledaliških predstav do muzikalov, komornih in simfoničnih koncerte do mednarodne likovne kolonije in mojstrskih tečajev, je predvideno 28. junija. Pred tem je 20. junija predvidena vsakoletna Poletna noč, tokrat posvečena 75-letnici Big Banda RTV Slovenija.

Kot so obvestili na spletni strani, bodo kupcem vstopnic v primeru, da bi bil posamezni dogodek zaradi epidemije odpovedan, povrnili kupnino. Morebitna odpoved dogodkov poletnega festivala je sicer povezana s trajanjem ukrepov glede epidemije ne le v Sloveniji, ampak tudi v drugih državah, od koder vabijo nastopajoče umetnike, so pojasnili v službi za odnose z javnostjo.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/poletni-termini-ljubljana-festivala-zaenkrat-ostajajo