Ljubljanska Drama branja posveča ranljivim skupinam

Avtor: STA

V SNG Drama Ljubljana so v okviru programske platforme Drama od doma v sodelovanju s člani igralskega ansambla ustvarili zbirko literarnih branj. Posvetili so jo ranljivim skupinam, branja pa bodo redno objavljali na svoji spletni strani.


Foto: Katja Kodba

Kot so zapisali, literarna branja v prvi vrsti posvečajo vsem starejšim članom naše skupnosti in tudi vsem drugim ranljivim skupinam, ki jim je pandemija virusa covid-19 vzela nenadomestljive možnosti za obiske svojcev in prijateljev doma ali v domovih, in s tem prekinila njihovo družabno preživljanje časa in aktivno udejstvovanje v vsakodnevnem življenju.

Izrazili so upanje, da jim bodo "z igralsko doživetimi interpretacijami poezije, proze, dramatike in drugih besedil vsaj malo polepšali dneve" ter da jih bodo "prek 'internetnih valov' objeli in ogreli njihovi glasovi in pomagali odvrnili pozornost od skrbi".

Branja bodo redno objavljali na svoji spletni strani. "K temu se zavezujemo, vse dokler ne bo ponovno mogoče, da se srečamo v živo, si z nasmehom pogledamo v oči in nadaljujemo z deljenjem zgodb, ki jih pišeta gledališče in življenje," so sklenili.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/ljubljanska-drama-branja-posveca-ranljivim-skupinam