Krušče delovni center: Poziv k (spletni) delavnici gledališke scenografije

Avtor: Delovni center za umetniško raziskavo, kreacijo, rezidenco in edukacijo Krušče

Delovni center za umetniško raziskavo, kreacijo, rezidenco in edukacijo Krušče, ki ga umetniško vodita režiser Tomi Janežič ter plesalka in koreografinja Katja Legin, vzpostavlja platformo za afirmacijo različnih ustvarjalnih procesov. V aprilu 2020 se začenja serija virtualnih srečanj, ki bodo posvečena oblikovanju prostora in ustvarjanju gledališke scenografije pod naslovom “Izven naših moči”.


Foto: Stas Levshin

Proces dela bo vodil uveljavljeni in večkrat nagrajeni slovenski scenograf Branko Hojnik, ki v svoje delo pri oblikovanju scenografije izvirno vključuje likovna sredstva, pri tem pa ga največkrat zanima prostor same uprizoritve, preizpraševanje njegovih kontekstov in ukvarjanje z vlogo publike v njem.

Gre za pet intenzivnih vajeniških druženj, v katerih lahko ob aktivni udeležbi med drugim prisostvujete pripravljalni fazi v ustvarjalnemu procesu Branka Hojnika z režiserjem Tomijem Janežičem in umetniško ekipo Marina Sremac, Katja Legin, Tjaša Črnigoj ter Nina Rajić Kranjac, ki je skupaj že delala na gledaliških projektih pri nas in v tujini.

Delavnica bo potekala preko platforme Zoom. Pričakovan je priklop na vsa napovedana srečanja:

Vsi interesenti do 12. 4. 2020 pošljite na krusce@gmail.com kratko motivacijsko pismo z dosedanjimi izkušnjami na razpisanem področju. Število udeležencev je omejeno.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/krusce-delovni-center-poziv-k-spletni-delavnici-gledaliske-scenografije