Nov improviziran gledališki format Videoklic preko spleta

Avtor: STA

Igralci Improvizacijskega gledališče Ljubljana - IGLU bodo v soboto, 4. aprila, ob 20. uri tretjič uprizorili svoj nov spletni format improvizacijske predstave, ki so jo poimenovali Videoklic. Dogajanje bodo soustvarjali gledalci, ki bodo s svojimi predlogi navdihnili improvizatorje preko chata.


​Foto: Uroš Žuraj

Videoklic je predstava, ki poteka preko aplikacij Zoom in Facebook, kjer je mogoče spremljati kolaž improviziranih pogovorov, ki potekajo prek videotelefonije. Skratka sestanki, zmenki, intervjuji in interakcije med liki, ki nastajajo spontano v danem trenutku, včasih v dvoje, v troje, včasih pa tudi solo, so zapisali v gledališču.

V vlogi igralcev bodo Vid Sodnik, Juš Milčinski in Peter Frankl. Kot je povedal slednji, je bil odziv na prvi dve spletni predstavi pozitiven. Prvo je spremljajo približno 200 in drugo približno 140 gledalcev. Ljudje so se vključevali s predlogi ter pošiljali ozadja za prizore. Pozitivni so bili tudi komentarji, ki so jih zapisali, kot so: "Ful prijetna popestritev večera", "Hvala, da se tako trudite za naš zabavo v izolaciji" ter "Krasni ste, je svet kar malo lepši".

Z Videoklici nameravajo po Franklovih besedah nadaljevati in v prihodnje načrtujejo tako domače kot tudi goste iz tujine s predstavami v angleščini.

Sobotna predstava bo potekala preko storitve Facebook live na FB strani facebook.com/iglutheatre, so še sporočili iz gledališča.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/nov-improviziran-gledaliski-format-videoklic-preko-spleta