Namesto nagrade olivier povzetek najlepših trenutkov s podelitev

Avtor: STA

Nagrade olivier, ki veljajo za najvišja priznanja v gledališču v Veliki Britaniji, so letos zaradi koronavirusa preložili, namesto podelitve pa bodo prihodnji mesec prenašali poseben program na večer, ko bi morali predstaviti letošnje nagrajence. V njem bo Jason Manford prikazal najlepše trenutke z zadnjih podelitev, poroča The Guardian.


Komik Jason Manford, ki bi moral povezovati slovesnost v dvorani Royal Albert Hall v Londonu, bo predstavil enourni program, v katerem bo obudil spomin na podelitve nagrad v zadnjih desetih letih. Prikazali bodo arhivske posnetke nastopov, govorov in praznovanj nagrajenih produkcij, kot so Sanjske punce, Hamilton, Levji kralj in Matilda.

Program bo predvajala mreža ITV v soboto, 5. aprila. Magic Radio pa bo istega večera od 18. do 20. ure predvajal svoje dvourno praznovanje.

Nominirance za nagrade olivier 2020 so razglasili 3. marca. Slovesnost, na kateri razglasijo nagrajence, so preložili in bo najverjetneje potekala jeseni. Največ, devet nominacij, je dobil muzikal & Juliet. Osem nominacij ima Goslač na strehi, ki ga je oživil Trevor Nunn, sedem pa novi ameriški muzikal Dear Evan Hansen.

Izvršni producent nagrad in izvršni direktor Združenja londonskih gledališč Julian Bird je povedal: "Kljub težkim časom za našo gledališko skupnost se veselimo, da bomo občinstvu lahko ponudili izjemno praznovanje svetovno priznanega britanskega teatra, ki smo ga v zadnjih desetih letih počastili z nagradami olivier."


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/namesto-nagrade-olivier-povzetek-najlepsih-trenutkov-s-podelitev