V Stari mestni elektrarni predstava Klemna Janežiča Postaja samobitno

Avtor: STA

V Stari mestni elektrarni bo zvečer premierno uprizorjena predstava Postaja samobitno avtorja Klemna Janežiča. Kot so zapisali v zavodu Flota, ki je producent predstave, umetnik v njej raziskuje posameznikovo vpetost in avtonomnost znotraj dandanašnjega zahodnega ustroja ter vpliv obdajajočega okolja na človeško prvobitnost.


Foto: Urša Premik

Osnovo za tovrstna preizpraševanja avtor črpa iz situacij nemoči, nesprejemanja, neodgovornosti, neodločanja, negotovosti, pa tudi iz želje po smiselnem in vse bolj potrebnem ravnotežju med naravno in človeško stvarnostjo ter ustvarjeno in sistemsko dejanskostjo, so še zapisali ob predstavi, ki je nastala v produkciji zavoda ljubljanske Flote in zavoda Flota Murska Sobota ter v koprodukciji z Bunkerjem in Zavodom 0.1.

Dramaturgija predstave je Sara Živkovič, avtor glasbe Branko Rožman, glas pa je posodila igralka Nina Ivanišin, je razbrati iz napovedi predstave. Ponovitvi sta predvideni v petek in soboto.

Klemen Janežič (1989) je dramski igralec in ustvarjalec mlajše generacije. Leta 2016 je magistriral iz umetnosti giba s predstavo Torzo, ki je nastala v koprodukciji AGRFT in Zavoda 0.1 in za katero je prejel akademijsko Prešernovo nagrado AGRFT.

Od leta 2013 je član igralskega ansambla SNG Drama Ljubljana, sodeloval pa je tudi s številnimi drugimi gledališči, kot so Lutkovno gledališče Ljubljana, Mini teater, Mestno gledališče ljubljansko, Slovensko stalno gledališče Trst in Gledališče Glej. Dejaven je tudi kot filmski igralec, nastopa v kratkih filmih (Nad mestom se dani) in celovečercih (Pot v raj).


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-stari-mestni-elektrarni-predstava-klemna-janezica-postaja-samobitno