Teden slovenske drame odpovedan, nekateri javni zavodi odpovedali vse prireditve

Avtor: STA

Zaradi povečane stopnje tveganja prenosa koronavirusa so v Prešernovem gledališču Kranj odpovedali 50. Teden slovenske drame, ki bi moral potekati od 27. marca do 6. aprila. Festival bodo predvidoma izvedli junija. Nekateri javni zavodi v kulturi pa so odpovedali vse prireditve.


V skladu z nedavno odredbo ministrstva za zdravje o prepovedi zbiranja na prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa, kjer se zbere več kot 100 ljudi, so v Prešernovem gledališču Kranj do nadaljnjega odpovedali vse predstave na velikem odru. Spored na malem odru v Stolpu Škrlovec do nadaljnjega ostaja nespremenjen, so zapisali v sporočilu za javnost.

V SNG Maribor so medtem do nadaljnjega odpovedali vse prireditve. Kot so sporočili, bodo o nadomestnih terminih in o izvedbi ostalih prireditev sproti obveščali na spletni strani in družabnih omrežjih.

Enako so se odločili tudi v nekaterih drugih javnih zavodih po državi, med njimi v Kulturnem domu Nova Gorica, Delavskem domu Trbovlje in Knjižnici Litija.

V Cankarjevem domu v Ljubljani so trenutno odpovedane oziroma prestavljene vse prireditve, razen razstav, piše na njihovi spletni strani.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/teden-slovenske-drame-odpovedan-nekateri-javni-zavodi-odpovedali-vse-prireditve