Pariška operna hiša poziva imetnike vstopnic z bolezenskimi znaki, da se operi izognejo

Avtor: STA / Tatjana Zemljič

Pariška opera je v sredo morebitnim obiskovalcem z gripi podobnimi simptomi priporočila, da se njenim prizoriščem izogibajo in s tem zmanjšajo tveganje širitve koronavirusa. Za njim je v Franciji zbolelo 257 ljudi, štirje so umrli. Pariški operi je hud finančni udarec v začetku leta že zadala stavka proti pokojninski reformi.


Kot preventivni ukrep Pariška opera na svoji spletni strani nagovarja obiskovalce z gripi podobnimi simptomi - kašljanjem, dihalnimi težavami, vročino, bolečinami -, naj preložijo obisk Pariške opere ali vsaj nosijo kirurško masko, še posebej če prihajajo iz enega od ogroženih območij.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, bo opera glede na njihovo stanje imetnikom vstopnic ponudila povrnitev stroškov ali jim dala priložnost menjave vstopnic.

V operni hiši so pojasnili, da so v dveh njenih gledališčih - v Opera Bastille in Palais Garnier - že v veljavi "javni zdravstveni ukrepi", da omejijo širjenje epidemije. Prav tako so objavili nasvete glede rednega umivanja rok in pokrivanja ust med kašljanjem.

Na pariško operno hišo je imela v začetku leta močan negativen vpliv stavka proti pokojninski reformi, saj so se delu odrekli plesalci, ki imajo posebne ugodnosti ob zgodnji upokojitvi, zaradi česar je opera utrpela večmilijonsko škodo. Opera Bastille z 2745 sedeži in Palais Garnier z 2054 sedeži vsako leto skupno sprejmeta okoli 480.000 obiskovalcev.

Prejšnji teden je Francija prepovedala srečanja z več kot 5000 osebami, da bi zajezila koronavirus, ki se je pojavil v decembru na Kitajskem in zaradi katerega je umrlo več kot 3200 ljudi po svetu.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/pariska-operna-hisa-poziva-imetnike-vstopnic-z-bolezenskimi-znaki-da-se-operi-izognejo