250. jubilejna Čarovnica Hillary gre v opero

Avtor: SNG Maribor

Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo 12. februarja 2020 ob 18. uri izvedla že 250. jubilejno ponovitev uprizoritve za otroke Čarovnica Hillary gre v opero avtorja Petra Lunda v režiji Branke Nikl Klampfer. Jubilejna 250. ponovitev bo še posebej veličastna, saj bodo v njej v Stari dvorani SNG Maribor pod taktirko Simona Robinsona nastopili še solista Andreja Zakonjšek Krt in Jaki Jurgec ter orkester Opere SNG Maribor.


Foto: Simon Stojko Falk

Čarovnica Hillary gre v opero je duhovita in poučna otroška uprizoritev, ki je nastala pod peresom nemškega opernega in dramskega režiserja Petra Lunda.

Simpatična in zvedava čarovnica Hillary med poslušanjem radia izve, da je v nagradni igri zadela čudovito nagrado – dve vstopnici za ogled operne predstave. Ampak kaj naj počne z nagrado, če sploh ne ve, kaj je to opera. Poskuša si pomagati s čarovniško knjigo, pa v njej ne najde odgovorov na vsa vprašanja, ki se ji porajajo v radovedni čarovniški glavi. Tako na pomoč prikliče čarovnico in operno pevko Mario Bellacanta, ki jo popelje v skrivnostni svet opere.

Premiera uprizoritve Čarovnica Hillary gre v opero v režiji Branke Nikl Klampfer je bila na Malem odru SNG Maribor 16. septembra 2005. V poldrugem desetletju si je uprizoritev na domačem odru ter na gostovanjih po Sloveniji in v zamejstvu ogledalo skoraj 29.000 gledalcev.

V predstavi igrata Mateja Pucko v naslovni vlogi in Alenka Cilenšek k. g. Besedilo je prevedla Breda Pugelj, kostumografija in scenografija sta delo Ivone Stanić, lektor je Janez Bostič, izbor glasbe je opravila Dada Kladenik, oblikovalec svetlobe je Tomaž Bezjak, oblikovalka maske Mirjana Djordjević.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/250-jubilejna-carovnica-hillary-gre-v-opero