Kulturni bazar 2020

Avtor: Kulturni bazar

Osrednja tema tokratne izdaje največjega nacionalnega strokovnega usposabljanja na področju kulturno-umetnostne vzgoje, ki bo potekalo 9. aprila v Cankarjevem domu, je Enaki v različnosti.


Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za okolje in prostor, Slovenska nacionalna komisija za Unesco ter kulturne ustanove iz vse Slovenije želijo z organizacijo Kulturnega bazarja doseči boljšo obveščenost o kulturni ponudbi v Sloveniji ter v strokovni in širši javnosti prebuditi interes za kulturno-umetnostno vzgojo oziroma za kulturo.

Kulturni bazar 2020 vključuje več kot petdeset dogodkov: predstave, predstavitve, predavanja, delavnice in vodenja po razstavi, ki so namejeni strokovnim delavcem in študentom z različnih področij (vzgoje in izobraževanja, kulture, kmetijstva in prehrane, zdravstva, sociale, okolja in prostora, športa …).

Letošnji plenarni govorki bosta filozofinja in sociologinja dr. Renata Salecl in gledališka režiserka mag. Ivana Djilas z dialoškim predavanjem Čigavo delo je spreminjanje kulturnih vzorcev? Sklepna prireditev Kulturnega bazarja 2020 bo filmska projekcija Kolonija: mularija.

Poleg teoretskih in praktičnih spoznanj strokovnjakov, kakovostnih kulturnovzgojnih projektov ter predstavitev kreativnih partnerstev med vzgojno-izobraževalnimi zavodi in kulturnimi ustanovami bodo udeleženci programa spoznali tudi možnosti za povezovanje kulturno-umetnostne vzgoje z drugimi področji: okoljem in prostorom, športom in gastronomijo.

Od 9. do 18. ure bodo v vseh treh preddverjih Cankarjevega doma urejeni razstavni prostori, na katerih bo svojo bogato ponudbo predstavilo več sto kulturnih ustanov in samostojnih kulturnih ustvarjalcev iz vse Slovenije, na razstavnih prostorih medresorskih partnerjev pa se bodo udeleženci seznanili z možnostmi, kako kulturo in umetnost povezati z drugimi področji. Posebno mesto bo namenjeno predstavitvi spletnih informacijskih portalov s področja kulturno-umetnostne vzgoje.

Prijave sprejemajo do 25. marca.

Več informacij o Kulturnem bazarju najdete na spletni strani www.kulturnibazar.si, za dodatne informacije lahko pišete na e-naslov info@kulturnibazar.si.

Povezave:
Vabilo
Program
Prijavnica


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/kulturni-bazar-2020